avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... depasirea termenului de 30zile depunere dosar somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

depasirea termenului de 30zile depunere dosar somaj

Am si eu o intrebare:am fost trimisa in somaj in 20 aprilie insa nici acum nu am putut sa depun dosarul deoarece nu era incheiata situatia in cartea de munca la o firma am incetat activit in martie 2007,la alta in aprilie 2008 si la ultima asa cum am amintit in 20 apr.2009.Daca atunci cand depun dosarul,{sper ca luna viitoare,ca acum se scrie la itm perioada de la a doua firma},mentionez ca nu din vina mea nu m-am incadrat in termenul de 30 zile,am sanse sa primesc retroactiv?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:32, 21 Iulie 2009
indifernet din ce motiv nu ati depus in 30 de zile, legea nu permite acordarea retroactiv a somajului daca depuneti dosrul peste termenul 30 de zile de la data incetarii contractului.
Sa fiti doar atenta sa aveti inca la data depunerii dosarului stagiul de 12 luni in ultimele 24 de la data depunerii actelor la AJOFM.
am sa retin ideea.puteti sa-mi spuneti care sunt activitatile legale ce pot fi realizate in timpul somajului.
b_kamelita a scris:

am sa retin ideea.puteti sa-mi spuneti care sunt activitatile legale ce pot fi realizate in timpul somajului.

Activitatile neinterzise prin lege si care va aduc venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta.
Va citez din Norme:
Art. 15. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 din lege, care realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj în condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacă dovedesc că acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depăşesc valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare în luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Cum pot iesi in somaj daca sunt unul din cei 3 asociati ai firmei ? dani58 dani58 Firma noastra nu merge deloc bine in aceasta perioada de criza si as dori sa stiu cum as putea beneficia de somaj, eu fiind unul din cei 3 asociati ai firmei ... (vezi toată discuția)