avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... I.I. are personalitate juridica?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

I.I. are personalitate juridica?

Buna ziua,

Am infiintat un I.I. in 2014. Anul trecut nu prea am avut miscare pe el, in schimb anul acesta am depasit 100.000 euro fara tva rulaj.
Mentionez ca am un angajat cu norma intreaga unul cu 1 ora si unul cu 2 ore, iar eu sunt angajat la alt angajator

Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la cateva intrebari, odata cu implementarea noului cod fiscal incepand cu 01.01.2016:

1. I.I. -urile au personalitate juridica?
2. De la 01.01.2016, ce-mi recomandati sa trec pe SRL sau sa raman pe I.I.?
3. Daca inchid I.I.-ul, ce fac cu ce am cumparat pe I.I.?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: costalisna , utilizator 09:24, 10 Noiembrie 2015
1. Nu.
2. Nu știu.
3. Bunurile II sunt ale persoanei fizice care le-a înființat, sunt doar în patrimoniu de afectațiune al II. Dacă II nu mai există, nici patrimoniul de afectațiune nu mai există, deci bunurile sunt ale dvs ca și persoană fizică necomerciant.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de societate ioana deac ioana deac Am avem in proprietate comuna cu sotul un teren pe care ne-am propus sa construim o pensiune apeland la fonduri nerambursabile.Una din conditiile impuse pentru ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog,executare silita pfa sau pf? adriana79 adriana79 Buna ziua, Va solicit si eu ajutorul intr-o problema: Eu, persoana fizica, am imprumutat suma de 8000 lei de la o alta persoana fizica in baza uni contract ... (vezi toată discuția)
Ce poate si ce nu poate o p.f.a. Magda Staicu Magda Staicu Am vazut ca recent a aparut og 46/2011 de modificare a og 44/2008 ; prin urmare o PFA va putea angaja terte persoane , cu cim, prin modificarea art 17 din og ... (vezi toată discuția)