avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de propietari,ignora legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de propietari,ignora legea 230/2007

Buna dimineata,doresc o lamurire si un sfat pentru un demers al locatarilor in relatia cu asociatia de propietari.Concret:
-In aprilie 2015 asociatia a considerat ca toti locatari trebuie sa plateasca apa la pausal,cu toate ca pe scara sint contorizate 7 ap din 16.Cerind explicatii la administratoare,a raspuns verbal ca legea ii permite sa faca acest lucru.Am depus o sesizare in 25 august si nici la aceasta ora nu am primit raspuns,administratoarea spunind ca ea nu da raspuns scris.Am trimis sesizari la primarie si am primit raspuns ca avem dreptate si totusi asociatia nu doreste sa recalculeze cotele de intretinere pe aprilie lund in considerare apometrele celor 7 apartamente.
Rugamintea noastra este sa ne puteti indruma pentru a aduce situatia pe fagasul normal.
Va multumim
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 12:50, 11 Noiembrie 2015
SAUNDU a scris:

Pentru rezolvare o sa fac plingere penala pentru gestiune frauduloasa si totul se va sfirsi.

Impotriva cui intentionati sa faceti plangere penala ?

Impotriva asociatiei
1. Saundu mi se pare mie sau asa este ca sunteti in minoritate , adica 9 / 16
2. Spuneti ca montarea acestor apometre s a facut cu acceptul asociatiei , intrbare :
- ati facut o adunare generala in acest sens ? ce hotarare s a luat ? pentru ca mai sunt pierderi , poate si furturi si cine le plateste , este cam complicat daca nu s a inceput cu ceva foarte clar
3. Urmariti ce spune ynocentta
4. Spuneti ce s a hotarat in adunarea generala ( daca s a tinut ) si apoi mai discutam .
Buuun sa o luam de la capat.
In 2009 la solicitarea mai multor propietari s-a constituit adunarea generala care avea pe ordinea de zi cererea noastra de a monta apometre,hotarire care sa aprobat de adunarea generala a asociatiei.La interval de 1 saptamina presedintele de atunci a cerut de la propietari acordul de a aduce o firma (nu spun numele ) la care toti si-au dat acordul si in 14.02 2009 sau montatt de firma apometrele pe scara mea.Daca la inceput 12 din 16 apartamente care au dorit montarea la acea data au ramas doar 7 apartamente. Din 2 in 2 ani in luna februarie se verifica metrologic apometrele.In concluzie cele 7 apartamente contorizate sint in regula,iar copii ale verificarilor metrologice sint depuse la asociatie.Vis-a-vis de pierderi au fost in 2014 si atunci toti propietarii am hotarit sa inlocuim coloana principala pina la contorul Apei Nova,deci instalatie generala nou (18 luni decind a fost montata ).
Aici vorbim de un abuz al administratorului care pentru a astupa niste pierderi(termen frumos,nu) a decis sa procedeze asa.
In nici o lege sau hotarire asociatia poate lua o decizie fara a consulta propietarii,e limpede.
Cred ca am fost cit de cit explicit.
Citesc si recitesc povestea dumneavoastra si inca nu sunt lamurit. Dar e vina mea si poate ma ajutati.
Daca apometrele s-au montat in 2009, de atunci s-a tinut cont de indexul lor sau nu? Pana cans s-a tinut cont de ele si de cand nu s-a mai tinut cont de apometre? Spuneti ca:
Din 2 in 2 ani in luna februarie se verifica metrologic apometrele.

De ce era nevoie sa se verifice apometrele din 2 in 2 ani atat timp cat toate apometrele noi au verificarea metrologica valabila 4-5 ani iar dupa fiecare verificare, laboratorul le da iar 4-5 ani?
Aici vorbim de un abuz al administratorului care pentru a astupa niste pierderi(termen frumos,nu) a decis sa procedeze asa.

E o ruptura in explicatia dumneavoastra pentru ca nu ne spuneti care ar fi abuzul administratorului. Cum a decis sa procedeze "asa"?
In nici o lege sau hotarire asociatia poate lua o decizie fara a consulta propietarii,e limpede.
Cred ca am fost cit de cit explicit.

Nu. Nu ati fost explicit pentru ca spuneti acum ca proprietarii nu au fost consultati iar in fraza anterioara spuneati ca proprietarii au hotarat:
atunci toti propietarii am hotarit sa inlocuim coloana principala

Raman la aceleasi sugestii: discutati cu presedintele, alegeti presedinte si membri ai comitetului care sa va reprezinte si nu mai aruncati vina pe administrator pentru ca acesta face ceea ce-i spuneti dumneavoastra prin cei pe care i-ati ales in conducerea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Apometre apartament alinatinu alinatinu Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre leandro leandro rog indrumare pentru legislatie pentru verificare apometre (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu vrea sa ia in calcul contoarele de apa HawkXP HawkXP Buna ziua! Locuiesc in centrul capitalei intr-un bloc vechi cu o singura scara, intr-un apartament de 3 camere. In acest apartament locuim o familie de 3 ... (vezi toată discuția)