Buna dimineata,doresc o lamurire si un sfat pentru un demers al locatarilor in relatia cu asociatia de propietari.Concret:
-In aprilie 2015 asociatia a considerat ca toti locatari trebuie sa plateasca apa la pausal,cu toate ca pe scara sint contorizate 7 ap din 16.Cerind explicatii la administratoare,a raspuns verbal ca legea ii permite sa faca acest lucru.Am depus o sesizare in 25 august si nici la aceasta ora nu am primit raspuns,administratoarea spunind ca ea nu da raspuns scris.Am trimis sesizari la primarie si am primit raspuns ca avem dreptate si totusi asociatia nu doreste sa recalculeze cotele de intretinere pe aprilie lund in considerare apometrele celor 7 apartamente.
Rugamintea noastra este sa ne puteti indruma pentru a aduce situatia pe fagasul normal.
Va multumim
Va raspund punctual.
1.Din data de 14.02.2009 ziua montarii apometrelor in calculul cotelor de intretinere s-a tinut cont de indexul apometrelor pina in luna aprilie 2015,data la care cotele de intretinere pe acea luna au fost calculate la pausal
2.La data montari apometrelor in contractul de montare la punctul 7 se spunea:,,O data la 24 de luni se va efectua verificarea metrologica de o firma autorizata agreata de institutul national de metrologie .
3.Abuzul administratorului este ca la intrebarea noastra:De ce nu s-a luat in considerare indexul apometrelor,raspunsul a fost:IMI PERMITE LEGEA, fara sa spuna care art.de lege ii permite.Totusi citind legea 230/2007 la art.47 alin.b spune foarte clar-cheltuieli pe consumuri individuale.-deci e foarte clar.
4.Cind am spus ca ,,propietari nu au fost consultati " m-am referit la acea luna aprilie fata de modul de calcul al intretinerii. Cind m-am referit la ,, toti propietarii au hotarit " se referea la inlocuirea coloanei care necesitau niste costuri mai mari decit fondul de reparatiisi trebuial suportate de propietari.
Deci NU exista o ruptura in explicatia mea sint doua lucruri total diferite pe care dvs.le-ati inteles eronat.
Cred ca de aceasta data am fost suficient de explicit.
Toata lumea ne trimite la presedinte,presedinte la care avem sesizare pe tema prezentata din 25.08.2015 si nici acum nu doreste sa raspunda la sesizare.
Deci de aceea demersul nostru cu plingerea penala pentru gestiune frauduloasa va avea succesul scontat.Asta este tara in care traim ,cind oamenii pe care ii votezi sa te reprezinte nu o fac.
Oricum am comandat si o expertiza financiar- contabila ca sa vedem noi cei 7 propietari unde sint si cum au fost cheltuiti bani asociatiei.
Stiti ca nici nu stiu de legea 34/2015,lege ce complecteaza art.36 din legea 230/2007 cu modificarea prin adaugare a literei ,,g" care spune:
„g) informarea trimestriala, in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrii asociatiei de proprietari, cu privire la situatia financiara cuprinzand toate elementele de cheltuieli, venituri, incasari si plati aferente asociatiei de proprietari, sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari.”
Cred ca v-am pus la dispozitie material de studiu sanatos.
Apometre apartament
alinatinu
Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)