avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Executare silita pentru o amenda de care nu am fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Executare silita pentru o amenda de care nu am fost instiintat

Buna seara,

Am aflat in acesta seara ca am primit un plic care continea o notificare. In acea notificare eram instiintat ca am o amenda de platit si ca daca nu o platest in 15 zile voi fi executat silit. Problema apare din faptul ca personal nu am fost oprit de nici un organ de politie, si nici amenda - de care nu am cunostinta - nu a fost primita acasa. Avand in vedere ca nu stiu de amenda, nu cunosc nici daca aveam dreptul sa platesc jumatate din cuantumul sumei in 48 de ore. Banuiesc, desigur, ca trebuie sa achit aceasta suma, in prima faza, si apoi sa ma indrept catre cei care nu mi-au transmis-o in timp. Cum aflu pentru ce am primit amenda, cum intru in posesia unei copii a amenzii si, eventual, daca as fi avut optiunea sa platesc in 48 de ore, cum pot sa solicit plata a jumatate din amenda datorita faptului ca nu am cunoscut faptul ca am fost amendat? Desi nu cred, se mai aplica perioada de 15 zile in care pot face contestatie?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:14, 11 Noiembrie 2015
Puteti plati si in 48 de ore de la primire tot jumatate. Pentru a contesta in instanta trebuie sa aveti procesul verbal de contraventie. Puteti cere in plangerea contraventionala si restituirea sumei platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare de primire - un proces-verbal prin care mise comunica amenda contraventionala in cuantum de EUI EUI Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare de primire - un proces-verbal prin care mise comunica amenda contraventionala in cuantum de 500,00 lei si ... (vezi toată discuția)