avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren neintabulat

Buna, vreau sa cumpar un teren, cu contract de vanz-cump cu 2 martori, dar de la primaria unde este inscris terenul a zis ca nu-l poate trece pe mine ca sunt din alta localitate, ce sa fac??
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:30, 12 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa cumparati terenul cu act NOTARIAL!
Pentru cumpararea terenului cu acte in regula, incheiate in fata notarului, vanzatorul/ proprietarul trebuie sa prezinte extras de carte funciara de la Agentia de cadastru si publicitate imobiliara.
De la primarie proprietarul cere/ primeste extras de rol agricol.
Nu vad legatura intre domiciliu in alta localitate si faptul ca nu puteti cumpara terenul respectiv. Legatura cred ca este titlul pe care l-ati pus discutiei.
Da, vanzatorul are titlu pe acel teren, dar de la primarie i-a spus ca nu-l poate trece de pe dansul pe mine,asta nu inteleg nici eu.
unde trebuie sa ma duc sa vad exact ce e de facut ,sau cu cine sa vorbesc?
Si cum se face,merg cu omul cu titlul la notar??
va rog sa-mi explicati.multumesc.
Mergeti impreuna cu detinatorul terenului cu acte doveditoare de proprietate la notar. Proprietarul actual al terenului trebuie sa obtina si celelalte documente mentionate de mine in mesajul anterior, de la cadastru si de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Am si eu o intrebare. As dori sa cumpar un teren (suntem 3 familii) si as dori sa stiu exact ce acte ale terenului sa imi arate si sa le aiba ... (vezi toată discuția)