avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Spor de vechime in specialitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Spor de vechime in specialitate

in data de 30 august 2013 mi-a expirat contractul de munca in invatamant, am intrat in somaj, apoi medical si ccc. intrebarea este, daca se va mai pune ca ccc ca si vechime in specialitate, tinand cont ca am fost in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 12 Noiembrie 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
...
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

2. Nu are importanta ca ati intrati in CCC din somaj, prevederea legala nu face distinctie.
deci vechimea mea in invatamant va creste de la 5 ani cat aveam la 1 sept. 2013, la 7 ani, in prezent. asa este?
La vechimea in specialitate pe care o aveati pana la intrarea in CCC se adauga si perioada cat ati fost in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea vechimii in invatamant liliananeg liliananeg Am fost incadrata in invatamant in sept. 2009. Am rezervat postul pentru CCC1 in perioada martie 2011- martie 2013; CCC2 februarie 2013- august 2013 (am intrat ... (vezi toată discuția)
Ccc = vechime in munca? edyflo edyflo daca intri in CCC dintr-un somaj de studii , perioada in care ai stat in CCC poate fi socotita ca vechime in munca? (vezi toată discuția)
Buna ziua vreau sa stiu si eu daca acesti 2 ani de zile de ccc ... V2000 V2000 Buna ziua vreau sa stiu si eu daca acesti 2 ani de zile de CCC sunt bagati la vechimea de munca sau nu? Multumesc. (vezi toată discuția)