avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitatea acordarii CO inaintea somajului tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitatea acordarii CO inaintea somajului tehnic

In situatia in care nu ai efectuat CO cuvenut pe anul in curs si institutia doreste sa trimita personalul in somaj tehnic,este cumva obligatoriu sa te trimita inainte in CO si dupa aceea in somaj tehnic(chiar si in situatia in care mai ai doar o parte din CO)?Va rog frumos daca stiti asemenea situatii sau daca exista o specificatie legala in acest sens sa ma lamuriti si pe mine.Va multunesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 09:50, 22 Iulie 2009
Nu este obligatoriu acest lucru, concediul il puteti lua si ulterior somajului tehnic
Angajatorul este obligat sa acorde CO pe anul in curs pana la sfarsitul anului viitor. ( art. 141(3), Codul Muncii );

Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat. ( art. 60 (2), CCMUN );

Deci, angajatorul poate sa va trimita in somaj tehnic (adica sa suspende CIM) fara sa va acorde mai intai zilele de CO ramase pe anul in curs.
Ulterior revenirii in activitate, anul acesta sau anul viitor, veti avea dreptul sa primiti restul de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna obligatoriu cris2279 cris2279 Buna ziua, As avea cateva nelamuriri in ceea ce priveste concediul de odihna : 1. Am inteles (de la al nostru ITM) ca fiecare angajat este obligat sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Adrian Frentiu Adrian Frentiu buna ziua va intreb,daca in anul 2009 nu am consumat toate zilele de concediu,pot beneficia de restul zilelor anul acesta s-au in cazul incetarii ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna d_artemis d_artemis Buna seara, Daca nu am efectuat in totalitate concediul de odihna pe 2010, pot efectua restul de zile de concediu in anul 2011 ??? Pentru ca, din cauza ... (vezi toată discuția)