avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere

Buna ,
Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete .
Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun pentru rolarea sau injectarea tigaretelor manual acasa.
Pentru multi clienti ai societati nostre si prieteni ai acestora fabricarea tigaretelor acasa prezinta un oarecare disconfort si ar prefera sa ne plateasca noua o taxa si sa le injectam sau rolam noi tigarile in magazin .
In acest context ne-am gandit sa formam un departament in interiorul magazinului in care sa prestam un serviciu pentru clienti si in schimbul unei sume per tigareta sa executam noi cea ce ei ar fi facut acasa.
Deci ei sa cumpere tutunul legal accizat in Romania din cadrul magazinului nostru si sa il depuna in vederea prestari serviciului de injectare sau rolare .
TUTUNUL COMERCIALIZAT DE NOI ESTE TIMBRAT IN ROMANIA,DECI ACCIZA PERCEPUTA LEGAL IN ROMANIA .
Ce autorizatii avem nevoie pentru a pune in practica acest proect ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
nicolaehaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:21, 24 Noiembrie 2015
o intreaga nebunie , in situatia prezentata de Dumneavoastra inseamna ca anaf-ul aproape iti interzice sa iti faci promovare a business-ului fara sa fi antrepozitar fiscal
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
nicolaehaj, utilizator

Mie personal, ca economist specializat in servicii, mi se pare ca aduce mai mult a productie manufacturiera sau chiar mic-industriala decat a prestare de servicii.
Daca vine cineva in control si va gaseste tigarile/tigaretele in firma cum le justificati existenta? Am amestecat pentru clienti tutunul, l-am rulat si pus in foita?! E similar unei cofetarii sau unui bar, am ingredientele si fac niste produse finite. Sau, daca aveti cum dovedi ca tutunul este al clientului lasat spre a fi pus in foite, productie tip lohn... Ati fi putut vorbi de servicii (serviciu asupra produsului) daca clientii ar fi cumparat tutunul de la Dumneavoastra si vi l-ar fi lasat pentru a fi uscat nu-stiu-cum, sau afanat sau compactat sau mai stiu-eu-ce...
O masina careia ii fac intretinerea ramane aceeasi masina. Un telefon daca-l duc la reparat ramane tot telefon. Dumneavoastra aplicati un "serviciu" unui produs si obtineti altceva (alt produs), deci este productie, mai ales ca actiunea se aplica unei marfi neprelucrate (tutun). Nu puteti vorbi de serviciu catre o persoana, acelea au ca obiect persoana (sanatate, educatie...).
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
DinuX, utilizator
Clienti oare ce fac cu tutunul destinat rulari in tigarete acasa il pun in centrala si se incalzesc cu el ?!? :)
EL E DESTINAT RULARI SAU INJECTARII IN FOITE SAU TUBURI DE TIGARI !!!
El este destinat fumatului ,acesta nu se fumeaza in farfurie :) ci intr-o anumita forma forma.
Aici vorbim de o situatie si produse diferite si nu de un service auto sau radio tv.
Aceasta activitate asa cum am precizat mai sus sa fie facuta la cererea clientului sub forma de nota de comanda iar in nota de comanda sa se regaseasca cantitatea de tutun si documentul justificativ al provenientei , tutunul sa fie neaparat tutun accizat legal in Romania !
Este o mica mare diferenta intre un produs accizat si un produs accizabil in regim suspensiv de accize !
In momentul in care te inregistrezi ca antrepozitar fiscal si implicit investesti 500.000 lei doar capital social cu siguranta nu ai fi nebun sa desfasori o activitate de productie dintr-un produs deja accizat si eliberat spre consum din alt antrepozit fiscal cand ai posibilitatea de a achizitiona tutunul in regim suspensiv de acciza ca si materie prima !!!
Daca iti faci antrepozit fiscal cu siguranta in urma investitiilor nu mai manufacturezi ci lucrezi la un alt nivel !!!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
nicolaehaj, utilizator
Chiar daca iti faci un scaun acasa, tot productie se cheama, dar nu este impozitata pentru ca este pentru uzul propriu, nu o vinzi... La fel cu orice iti faci acasa pentru tine, inclusiv tigaretele...

Atata vreme cat in urma actiunii asupra tutunului (materie bruta) apare un produs finit care se regaseste in nomenclatoare (tigareta) n-ai cum sa vorbesti de servicii, ci de productie. Aceasta activitate, chiar si cum ziceti cu nota de comanda si materialul clientului, tot productie ii zice (lohn). Un croitor care face o pereche de pantaloni dintr-un material face o activitate de productie. Daca doar scurteaza o pereche de pantaloni presteaza un serviciu.

Si, atentie, tutunul este altfel accizat decat tigaretele; de fapt aici este marea problema pe care poate s-o intampine initiatorul topicului. Se cheama evaziune fiscala. Si ma indoiesc ca argumentele pe care le avansati ar putea sa-l apere...

Asta nu inseamna ca legea nu are probleme si ca descurajeaza micile afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal nelu@aromatics nelu@aromatics Buna ziua, Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie: Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru vanzare de tigari!!!! vasilemihaela23 vasilemihaela23 Am trecut la fiecare punct de lucru ca activitate secundara codul CAEN 4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)