avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precautie inaintea casatoriei :-)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precautie inaintea casatoriei :-)

Buna ziua,
Locuiesc in momentul asta intr-o alta tara europeana, detin o casa (neplatita total dar din ce am achitat pana acuma, sa stans o valoare considerabila). M-am indragostit de o fata din Ro cu care o sa ma casatoresc la anul in vara si dupa vreo max trei ani o sa vand totul aici si ma intorc in tara :justcuz:. Mentionez ca si ea are un apartament in Ro, propietate personala pe numele ei la care mai are jumatate de rate de platit. (nu la banca, ci la cunoscuti, adica neoficial)
Sper din tot sufletul ca aceasta casatorie sa dureze pana la sfarsit, DAR:
Ce precauti as putea lua in caz ca dupa o perioada noi am divorta X-( si nu as vrea sa fie neintelegeri la partaj? sau sa raman in strada? Care sant cele mai bune proceduri pt noi amandoi?
Ar fi o posibilitate ca si bunurile dobandite inainte de casatorie sa devina comune? Mai ales ca diferenta dintre ce detinem acuma nu este prea mare!
Si daca da, cum?
Multumesc anticipat,
Cu respect,
DeMatrix :-)

Alte discuții în legătură

Divort rapid adriana paduraru adriana paduraru Salut toti romanii! Este posibil ca un divort, unde este si un copil minor la mijloc, sa dureze 2 (doua) luni? Nu se face de catre asistenta sociala (la ... (vezi toată discuția)
Să vând apartamentul bun propriu? bijou8 bijou8 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament cu 2 camere dobandit inainte de casatorie. Intentionez sa vand aceasta locuinta deoarece a locuit mama o ... (vezi toată discuția)
Suntem cinci frați, din care doar doi am avut grijă de mama înainte să moară. cum aș putea face ca aceia pe care nu i-a interesat deloc de ea să nu-și primească partea de moștenire? Oliver1 Oliver1 Bună ziua Tatăl meu a decedat în 2007 iar mama mea 2019 iulie... Acuma noi suntem 5 copii mostenitori la apartament....dupa decesul mamei sau adunat toți ... (vezi toată discuția)