avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am imprumutat pe incredere si ...am fost pacalit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am imprumutat pe incredere si ...am fost pacalit

Buna ziua!
Am inprumutat o suma mare de bani unei familii, tata si fiu,pe incredre.La momentul respectiv ocupau functii publice in finante bine platite . Dar in timp nu le au ajuns banii imprumutai de la mine ( si nu numa !) apeland ,se pare si la camatari. Astfel pricipalul imprumutat,fiul, a disparut din oras renuntand la tot si lasand in urma multe ,,inimi zdrobite si buzunare pustiite'.
Banii pe care i am dat catre cei doi au fost luati din banci ( eu fiind in executare ) ei s au ocupat de intocmirea dosarelor de garantii eu venind numai cu adeverinta de salariu si cu semnaturile. Nu am niciun dosar de la credite, totul ramanad la ei ,in prezent piedute dupa aventura cu camatarii... cred.

Parintii si au vandut apartamentul si nu cunosc unde s au mutat.
El ,fiul, e fugit din oras l am aflat dar nu imi raspunde, ma evita .
Cum ar trebui sa procedez legal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:05, 11 August 2009
Infractiunea de inselaciune nu e o infractiunea a carei actiune penala e pusa in miscare la plangerea penala prealabila.Deci nu e incident termenul de 2 luni, tocmai datorita unui pericol social ridicat partea vatamata are la dispozitie mai mult timp pentru a aduce acest raport juridic de conflict in fata agentilor de politei sau a procurorului.
Sigur , plangerea depusa mai repede da posibilitatea acestora sa administreze mijloacele de proba cu mai multa usurinta , si intr-un mod mai eficient , intrucat scurgerea timpului.... mai duce si catre uitare....Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Depuneti plangerea penala la parchet pt ca la politie s-ar putea sa ramana uitata printr-un sertar.... ;) Oricum tot de politie va fi instrumentata dar altfel se vor misca politistii daca o veti depune la parchet.
Referitor la dosare de credit incercati cu ajutorul unei solicitari scrise sa obtineti de la banca o copie a documentelor de care aveti nevoie, in special a celor sub semnatura dvs. privata sau a adeverintelor de salariat, pt ca am inteles ca ati girat defapt un imprumut. Corect ? Asa veti avea si dovada.
Referitor la faptul ca domnul a fugit din oras, asta nu este problema. Cine vrea sa il gaseasca, daca vrea, il gaseste sigur fara probleme chiar daca e plecat si din tara. :training:
Daca doriti sa gasiti parintii, aveti si aceasta posibilitate dupa depunerea plangerii penale. Datele referitoare la identitatea si domiciliul persoanelor sunt protejate prin Legea nr. 677/2001 cu privire la protectia datelor cu caracter personal, dar daca este un proces pe rol , pe baza unei solicitari scrise a dvs. sau de catre instanta de judecata, catre INEP ( Institutul National de Evidenta a Persoanelor ) puteti solicita adresa lor de domiciliu. B-)
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Aveti cai legale insa cred ca este civil si nu penal. E mai greu de dovedit inselaciunea in conditiile aratate.

Parerea mea este sa va luati gandul de la acei bani (cel putin pt moment). Pana o sa fie gasiti, pana incepe procesul pana SE TERMINA procesul, pana ii executa (daca au ce executa)...:( urat dar cam asata este...

@filipstelian
"Trebuie sa identificati si alte persoane care sunt in situatia dvs. si care au fost tepuite de individ. Numai astfel ,inpreuna cu acestia puteti formula plingere pentru inselaciune"
De ce trebuie sa ii identifice partea vatamata? Si de ce nu poate sa depuna plangere fara acestia?

@krissia
Ma indoiesc ca persoanele respective isi vor face buletin pe noua adresa :P (si date utile pt astfel de cazuri nu o sa gasesti NICIODATA la evidenta pop)
vio.r a scris:

Buna ziua!
Am inprumutat o suma mare de bani unei familii, tata si fiu,pe incredre.La momentul respectiv ocupau functii publice in finante bine platite . Dar in timp nu le au ajuns banii imprumutai de la mine ( si nu numa !) apeland ,se pare si la camatari. Astfel pricipalul imprumutat,fiul, a disparut din oras renuntand la tot si lasand in urma multe ,,inimi zdrobite si buzunare pustiite'.
Banii pe care i am dat catre cei doi au fost luati din banci ( eu fiind in executare ) ei s au ocupat de intocmirea dosarelor de garantii eu venind numai cu adeverinta de salariu si cu semnaturile. Nu am niciun dosar de la credite, totul ramanad la ei ,in prezent piedute dupa aventura cu camatarii... cred.

Parintii si au vandut apartamentul si nu cunosc unde s au mutat.
El ,fiul, e fugit din oras l am aflat dar nu imi raspunde, ma evita .
Cum ar trebui sa procedez legal?

Asa cu a aratat si Dorians e vorba de o problema civila si nu penala.
Nici in cadrul unui proces civil nu stiu in ce masura veti obtine castig de cauza.
Va fi foarte greu de dovedit ca ati imprumutat acea suma de bani.

avocat Claudiu Lascoschi
In extrasul de cont apare suma pe care i -am virat-o tipului in contul sau,apare numele sau.Cum spuneam el s-a ocupat de intocmirea dosarului eu venind cu adeverinta de salariu. Continutul dosarului ,ce garantii s-au depus ,i-mi e strain. Pentru 24 000 euro trebuiau niste garantii iar eu personal nu am adus ,daca sunt si sunt false cu se va pune problema?
Iar ca aceste garantii sa convinga banca ce documente puteau fi ,ce semnaturi trebuiau sa aiba sau ce stampile?

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Camatarie??? gabi33 gabi33 Am imprumutat mai multor persoane sume de bani.Am facut ipoteci la notar.Cand a venit scadenta ,debitorii m-au reclamat la parchet,pentru inselaciune si abuz ... (vezi toată discuția)
imprumut girat cu bilete la ordin in alb dan_z dan_z BO de care pomeneam nu au fost completate cu sumele care trebuiau restituite, acestea fiind lasate in alb si completata doar denumirea SC si semnatura ... (vezi toată discuția)