avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Trecere impozit profit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Trecere impozit profit

Buna ziua
Am o societate comerciala cu cod caen 7311"Activitati ale agentiilor de publicitate "cu CA sub plafonul de 65.000 eur , sunt obligata sa trec la impozit pe profit? In contractele incheiate cu clientii am trecut prestari servicii ( in mod normal aceste servicii reprezinta promovare pe Facebook, Google etc)
Va rog o indumare :sorry:
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:00, 9 Decembrie 2015
Conform Norme cod fiscal:

ART. 112^1

1. Pentru încadrarea în condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. a) din Codul fiscal, persoana juridică română nu trebuie să înregistreze venituri din activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal.

Încadrarea în categoria veniturilor din consultanţă şi management se efectuează prin analiza contractelor încheiate şi a altor documente care justifică natura veniturilor.


Deci depinde ce scrie in contractele d-voastra incheiate cu clienti, sau in lipsa acestora in baza facturilor, situatiilor de lucrari efectuate, alte documente care justifica efectiv serviciile prestate de d-voastra. Dar daca e strict activitate de promovare si reclama, aceasta nu este consultanta. Decat daca in contract ati prevazut ca acordati consultanta in activitatea de promovare si reclama.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere sau nu ? gheorghe175 gheorghe175 Intrebarea mea se refera incadrarea unei firme la categoria de microintreprindere sau nu . Conform legislatiei in vigoare daca o societate comerciala are mai ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor sau impozit pe profit? lenutaelena4 lenutaelena4 O firma are ca obiect de activitate cod caen 7120- activitati de testare si analize tehnice. Este corect sa fie la impozit pe venitul microintreprinderilor? Nu ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac sa trec la impozit de 16 % pe profit? utilizatorF utilizatorF buna ziua!! o soc. com care in 2015 a realizat rulaj de 65 .000 euro si platea impozit de 16 % din profit ..,,,in 2016 va plati 3% din venit ,conform ... (vezi toată discuția)