M_D_L a scris:
Am fost concediat in baza Legii 1/2011. Am functionat pe post de asistent universitar si nu aveam doctoratul. Precizez ca in momentul aparitiei legii respective eram exmatriculat de la doctorat (depasisem termenul de sustinere) si nu ma puteam inscrie la alt doctorat din doua motive:
1. Sunt mai in varsta (absolvent din anul 1983) si desi am studii superioare de lunga durata, acestea sunt echivalate in prezent doar cu licenta, nu cu licenta + masterat. Pentru inscrierea la doctorat trebuia sa ai si diploma de masterat.
2. Puteam sa ma inscriu doar la doctorat cu taxa (4000 ron/an) si nu aveam bani suficienti.
Buna ziua,
Desi nu va pot ajuta cu partea legata de incetarea CIM, am o nelamurire privind posibilitatile dvs, de a va reinscrie la un nou ciclu de studii universitare de doctorat.
Conform art. nr. 163 din legea 1/2011 "Au dreptul să participe la concursul de admitere la studii universitare de doctorat numai absolvenţii cu diplomă de master sau echivalentă acesteia". Odata cu trecerea de la programele de studii universitare de lunga durata (4 sau 5 ani) la programul Bologna, a fost statutat faptul ca la concursul de admitere au dreptul sa participe absolventii cu diploma de absolvire/ licenta ai invatamantului superior de lunga durata din perioada anterioara aplicarii ciclurilor tip Bologna.
In aceste circumstante, consider ca ati fost informat eronat cu privire la posibilitatile dvs. de a recandida. Mentionez ca m-am inscris la doctorat si am finalizat acest ciclu de studii strict in baza diplomei de licenta pe care am obtinut-o anterior aplicarii ciclurilor de tip Bologna, deci nu vad de ce s-ar aduce in discutie acest impediment in cazul dvs.
De asemenea, din cate stiu, similar celorlalte programe de studii universitare, in cazul exmatricularii va puteti reinscrie la doctorat, iar, in raport de numarul de credite obtinute. examene promovate/ rapoarte de cercetare prezentate si acceptate ca fiind conforme rigorilor academice, reinscrierea sa se faca intr-un an de studii corespunzator, urmand ca dvs. sa suportati taxa doar pentru durata de timp ramasa pana la momentul absolvirii si eventual sa sustineti niste diferente.
Ar fi pacat sa renuntati si sa pierdeti oportunitatea de a obtine titlul, mai ales daca singurul impediment a fost nefinalizarea la termen a lucrarii.
Mult succes.