avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa

vreau sa construiesc o casa in curtea parintilor la tara e terenul bunicilor vreau sa jtiu daka primesc amenda ka nu am autorizatie de constructie cat poate fi maximu amenda .si am auzit ka dupa 2 ani de plata impozit teren nu mai poate sa iti faka nimik pt ka platesc impozit e adevarat aja cva
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:49, 3 Ianuarie 2016
Aveți mai multe probleme-
- terenul pe care doriți să construiți , nu vă aparține, chiar dacă este al părinților(sau așa cim ați arătat, este de fapt al bunicilor)
- prin urmare, nici autorizație de construire nu veți obține pe numele d-voastră, chiar dacă ați solicita-o.
- termenul de 2 ani- actualmente este de 3ani- se referă la dreptul de a constata contravenția(lucrarea este fără autorizație) , termen în care se poate aplica amenda dar constatarea faptului că nu există autorizație și se impune intrarea în legalitate într-un termen scurt , este imprescriptibilă iar neconformarea înseamnă obligarea de a demola construcția.
-ați întrebat de impozit- această taxă va fi plătită de proprietarul terenului pe care este construită casa, înregistrată în registrul agricol(după proces verbal de recepție a acesteia)
Chiar daca platiti amenda va trebui a intrati in legalitate, adica sa aveti autorizatia de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)
Cladire partial construita ilegal brazvan brazvan buna seara. Ce se intampla daca o cladire a unei p.j. care este in acte construita 200 mp pe teren de 300mp si in realitate 300 mp pe teren de 500 mp? Se ... (vezi toată discuția)
Intabulare garaj fara autorizatie de constructie MarDan78 MarDan78 Buna ziua. Am un garaj construit din 1995 care nu are autorizatie de constructie si vreau sa-l intabulez. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru ... (vezi toată discuția)