In luna decembrie am incheiat colaborarea cu o firma specializata in accesarea si implementarea de proiecte cu finantare POSDRU. Problema mea este ca acestia nu mi-au achitat salariile aferente lunilor august, septembrie si octombrie motivand ca cererile de plata au fost respinse din cauza unor probleme care nu au avut legatura cu activitatea mea care a fost prestata corespunzator, cu toata documentatia aferenta. Ce pot face in aceasta situatie in care eu am muncit conform programului si am indeplinit toate atributiile din fisa postului?
Atunci in cuprinsul c.i.m. trebuie sa aveti si obligatiile care cad in sarcina angajatorului.
Dispozitiile cuprinse in pCodul Muncii se aplica cetatenilor romani incadrati cu contract individual de munca, care presteaza munca in Romania.
Inspectoratele Teritoriale de Munca sunt organe de specialitate aflate in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Recuperare salariu
nellyca
tocmai am plecat de la o firma unde am lucrat aproape doi ani,iar pe ultima luna nu vor sefii sa-mi dea salariul pentru munca depusa.am plecat din cauza unor ... (vezi toată discuția)