avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,

Daca exista un cuplu in varsta fara copii si sotul a murit, sotia mostenind si partea sotului de avere, mai exista vreo sansa sa mosteneasca si rudele sotului ceva? (ma refer la nepoti de gradul 1 copii ai fratelui defunctului)
Daca este posibil, cat anume pot mosteni nepotii?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
alexfelea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:03, 8 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Art. 977 Cod Civil.

Împărţirea moştenirii între soţul supravieţuitor, ascendenţii privilegiaţi şi colateralii privilegiaţi

(1) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de două treimi din moştenire.

(2) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de o jumătate din moştenire.


Deci DA, si colateralii au drept la mostenire.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la mostenire dupa decesul unui dintre soti,in afara de sotul supravietuitor, daca familia respectiva nu are copii? george_efrem george_efrem Va rog sa ma lamuriti intr-o pb. legata de dreptul la mostenire. In cazul in care o familie nu are copii si unul din soti moare, cine are dreptul la mostenire ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune amy1890 amy1890 Bună seara! Ași dori sa mă ajutat : am o cunoștiință căreia de curând ia murit soția și ași dori sa știu (nu au avut copii ) cu cine va dezbate ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)