avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie la pensie pe baza de contract cu Casa de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie la pensie pe baza de contract cu Casa de Pensii

In cazul in care doresc sa contribui la pensie prin plata conform unui contract direct cu Casa Teritoriala de Pensii (fara a fi angajata, deci fara a se plati si de catre angajator partea acestuia la CASS pentru mine) cum se ia in calcul aceasta contributie "unilaterala" ca sa zic asa? Se adauga la stagiul de cotizare in intregime, partial? Ideea este sa nu platesc degeaba, adica sa ma trezesc ca am platit niste bani care nu se iau in considerare la implinirea varstei de pensionare, nicic a vechime nici ca suma.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:40, 12 Ianuarie 2016
O luna de contract de asigurare = o luna de stagiu = 247 lei = 0,35 puncte pe luna respectiva = 0,35 : 12 = 0,02917 puncte pe anul respectiv
1 an de contributie = 1 an de stagiu = 247x12=2964 lei = 0,35 puncte pe anul respectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu complet cotizare GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna ziua, Prietena mea trebuie sa iasa la pensie, conf. lege 263, in iunie 2017 cu stagiul complet de cotizare de 30 ani si 7 luni. Ea a terminat facultatea ... (vezi toată discuția)
Contract individual cas ralucapascal ralucapascal Buna dimineata, In prezent am un venit net de 1200 lei, aproximativ 34 de ani vechime (nascuta in martie 1963) Doresc sa inchei un contract individual ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata gheniga gheniga Buna ziua. Am o varsta de 57 ani si11 luni,si o vechime de 34 ani(inclusiv cu grupa a doua de munca).la casa de pensii 31 ani cotizati. A- si dori ... (vezi toată discuția)