avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... baroul lui POMPILIU BOTA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

baroul lui POMPILIU BOTA

CE AVANTAJE AVEM?CE NE ASTEAPATA DACA NE INSCRIEM LA BAROUL CONSTITUTIONAL? CARE SUNT CERINTELE?
~ Conținut șters la cerere ~
Am ascultat in mai multe randuri la televizor ce spune Pompiliu Bota si nu mi se pare ca ar fi facut ceva ilegal (referitor la infiintarea unui barou). Nu sunt jurist de meserie dar cred ca legile economiei de piata ar trebuii sa existe in toate domeniile - inclusiv avocatura, notari, executori judecatoresti etc. Am fosti colegi de liceu care au urmat o facultate de drept iar dintre ei doar 2 au reusit sa "intre" in barou - unul usor, fiind fiu de avocat iar cel de-al doilea cu ajutorul banilor familiei. Nici unul dintre ei nu a stralucit in scoala, ba mai mult cel de-al doilea fiindca provenea dintr-o familie bogata isi permitea mai intotdeauna sa-si bata joc de colegi. Daca asta este modelul de oameni ce populeaza baroul "oficial" nu-mi doresc sa ajung ca unul din ei sa ma reprezinte intr-o instanta.
este sau nu legal acest barou a lui Bota este de competenta organelor statului sa stabileasca acest lucru. Dar exista o mare diferenta intre cele doua barouri. Daca se vorbea ca la baroul lui Bota se percep cotizatii fara a se emite chitanta pe sumele incasate , atunci cum este cu "recomandarea" la celalalt barou. Este de notorietate publica pretul care se cere pentru a se da o recomandare si mai mult ca acel avocat sa-ti devina maestru pe perioada de stagiatura.
Asadar si intr-un barou si in celalalt se incalca legea.
25 000 de consilieri juridici se vor inscrie in baroul Bota????????????????????????????:)):))
recomand sa puna mana pe carte tuturor celor care intra intr-o instanta (a vocati, juristi, judecatori, procurori). juristilor care au cumva complexe ca nu sunt avocati ar trebui sa le cam treaca. nu mananca paine alba toti avocatii, unii se bat chiar si pe oficii si vin cu bani de acasa pentru asi achita taxele la barou. nici nu stiu toti carte asa cum lasa sa se inteleaga unii participanti la forum. chiar si unii jidecatori si procurori mai au de invatat (chiar si notiuni elementare). faceti-va meseria cu profesionalism indiferent ca sunteti avocati sau juristi. in prininta ,,spagii,, pentru intrarea in avocatura stim toti ca se practica chiar daca unii nu au dat-o.

Alte discuții în legătură

Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
,,baroul penal" Aveti grija ca fostul ,,Barou Constitutional" sa nu devina un viitor Barou Penal. Nu va jucati cu focul la infinit! Uzurpare de calitati oficiale va spune ... (vezi toată discuția)