avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum iau copilul in plasament?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum iau copilul in plasament?

buna ziua,sunt asis maternal de 15 ani.am in ingrijire 2 copii.intentionez sa demisionez si as dori ca unul dintre copii sa ramina in continuare la mine fiind minor(are 16 ani)desigur ca si el doreste asta..as dori sa stiu daca plasamentul simplu potrivit noii legi a plasamentului se aproba intrucit sub nici o forma nu doresc sa renunt la copil si dc se aproba care sunt exact pasii de urmat si actele necesare.multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 22 Ianuarie 2016
Persoana sau familia care solicită plasamentul unui copil, depune o cerere de evaluare la direcţia generală în a cărei rază administrativ- teritorială îşi are stabilit domiciliul sau reşedinţa.

Cererea va cuprinde, în mod obligatoriu, motivele pentru care doreşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului separat temporar de familia sa.

La cererea de evaluare vor fi anexate:
a) copii de pe actele de stare civilă ale solicitantului;
b) o scurtă prezentare a persoanelor cu care locuieşte solicitantul, în care să se menţioneze numele, prenumele şi data naşterii acestora, precum şi, după caz, gradul lor de rudenie cu solicitantul;
c) adeverinţă eliberată de medicul de familie, care să prezinte o evaluare completă a stării de sănătate a solicitantului şi a persoanelor menţionate la lit. b);
d) aviz psihologic;
e) certificat de cazier judiciar al solicitantului şi al persoanelor cu care acesta locuieşte;
f) copie de pe titlul de proprietate, contractul de închiriere sau orice alt document care atestă dreptul de proprietate ori, după caz, folosinţă;
g) declaraţie pe propria răspundere cu privire la faptul că nu se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (4) din Procedura de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament din 19.08.2015.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta cineva2009 cineva2009 Buna dimineata Beneficiaza de ceva indemnizatie de la stat in cazul in care cineva ar lua (in custodie)de la casa de copii un baiat de 14 ani sa l creasca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal MaryanaB MaryanaB Ce conditi trebuie indeplinite ca asistent maternal? (vezi toată discuția)