avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocație elev peste 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocație elev peste 18 ani

Am un tanăr în plasament încadrat în grad de handicap accentuat iar pană la 18 ani a primit alocație dublă,apoi simplă motivand cei de la asistență socială că este major și nu mai au aceleași drepturi chiar dacă am depus actele necesare.După vacanță am primit alocația dublă pentru trei luni .Acum vine tot simplă .Am scris și la forurile tutelare de la București și s-a întors tot la județ .:sorry: Cum este normal și cui trebuie să mă adresez pentru soluționare.
Cel mai recent răspuns: ChirilescuAurora , utilizator 09:13, 25 Ianuarie 2016
Legea 61/1993
art.3
(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR, după cum urmează:
a) 0,4 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap);

b) 0,168 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3)

......

art.1alin.3: Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

ISR = indicatorul social de referinta ,care are un cuantum de 500 lei in prezent.

Prin urmare , 0,168 ISR = 0,168 x 500 = 84 lei este alocaţia de stat pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani,
Vă mulțumesc pentru răspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocația minorului cu grad de handicap Danisis Danisis Vă rog să îmi spuneți dacă copilul încadrat în grad de handicap accentuat benegociază de alocatie dubla de la stat pana la împlinirea vârstei de 2 ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru cresterea copilului 2015 angela03 angela03 Buna ziua! Am si eu o nelamurire: s-a dublat alocatia copiilor incepand din 2015? Vreau sa stiu daca trebuie sa depunem alte acte pentru a beneficia de marirea ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copiii pana la 2 ani alexandraBudur alexandraBudur buna ziua. alocatia se plateste pana cand implineste copilul 2 ani,indiferent daca am optat pentru concediul de crestere al copilului pana la 1 an sau 2? (vezi toată discuția)