avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... camera preliminara poate trimite un dosar in judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

camera preliminara poate trimite un dosar in judecata daca parchetul a considerat ca nu e cazul?

daca solutiile date de parchet in urma unor cercetari penale nu sunt cu trimitere in judecata, camera preliminara are posibilitatea sa spuna ba da, e cu trimitere in judecata.sau doar analizeaza daca au cercetat si administrat toate probele?
adica daca procurorul vede total gresit...din anumite motive doar de el stiute, a administrat toate probele, judecatorul de camera preliminara nu poate vedea altfel solutiile venite de la parchet?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 11:04, 5 Februarie 2016
Nu am la mine ultimul cod dar tot ce imi apare rezulta asa:

CAPITOLUL VII
Plângerea împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală

Art. 345
Procedura în camera preliminară
(1) Dacă s-au formulat cereri şi excepţii ori a ridicat din oficiu excepţii, judecătorul de cameră preliminară se pronunţă asupra acestora, prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea procurorului şi a inculpatului, la expirarea termenului prevăzut la art. 344 alin. (4).
(2) În cazul în care judecătorul de cameră preliminară constată neregularităţi ale actului de sesizare, în cazul în care sancţionează potrivit art. 280-282 actele de urmărire penală efectuate cu încălcarea legii ori dacă exclude una sau mai multe probe administrate, încheierea se comunică de îndată parchetului care a emis rechizitoriul.
(3) În termen de 5 zile de la comunicare, procurorul remediază neregularităţile actului de sesizare şi comunică judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.


Poate expuneti prevederea legala despre care ati facut vorbire.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Scz, art. 341 alin.7 pct.2 lit.c
cu alte cuvinte, daca procurorul nu intocmeste rechizitoriu ptr a-l trimite pe inculpat in judecata, ca asa vrea el si asa independent cum este el considera ca e nevinovat, judecatorul de camera prelimara nu poate face nimic, chiar daca vede ca solutia adoptata de procuror nu este corecta, acesta nu are parghiile necesare sa judece sau sa trimita mai departe sa se judece acest dosar.
Dvs cititi ce v-am raspuns?
dvs intelegeti ce scriu eu?
eu am inteles ca procurorul e d-zeu pe pamant.

Alte discuții în legătură

Judecatorul de camera preliminara MariusDecebal MariusDecebal Judecatorul de camera preliminara in afara atribuţiilor pe care le exercită legat de legalitatea actelor si probelor are si atribuţii legate de verificarea ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
Echivalent art 275-278 cpp in noul cod de procedura penala ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine care este echivalentul art. 275-278 C.P.P. (pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului la organul ... (vezi toată discuția)