avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură

O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de aceasta ,,obligativitate" ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
alvorada, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:55, 10 Februarie 2016
elga50 a scris:

Montarea repartitoarelor tot contorizare se cheama.

Nu.Exclus. Sunt doua dispoztive complet diferite tehnic Diferenta a mai fost dezbatuta prin alte topicuri .Nu are rost sa o mai reluam.
Conform directivelor UE este obligatorie luarea masurilor de contorizare individuala, pe distributia orizontala cu contoare, iar pe distributia verticala cu repartitoare si stabilirea unor sanctiuni pentru utilizatorii care refuza.
In caz contrar, RO va fi penalizata de UE, iar contravaloarea va fi suportata si de cei care si-au montat aceste aparate, fie ca le-au utilizat sau nu, cat si de cei care nu le-au montat.

@s.c.serv ad loc s.r.l., repartitoarele din apartament si contoarele de la intrarea in scara sunt identice din punct de vedere constructiv si al modului de inregistrare al unitatilor de masura facturare? Nu ma pricep si din acest motiv intreb!
Daca intre contoarele de apa (cel de bransament si cele din apartament) nu exista diferente din punct de vedere al inregistrarii unitatii de masura (doar in ceea ce priveste "precizia") in cazul dispozitivelor care inregistreaza caldura nu cred ca cele doua tipuri (contor si repartitor) inregistreaza acelasi lucru din moment repartitorul poate fi usor influentat de factori externi.
Eu inteleg ca dispozitivul care inregistreaza caldura din apartament sa fie de acelasi tip cu cel care inregistreaza caldura la intrarea in bloc.
Practic, repartitorul ce inregistreaza? Temperatura din diverse camere?
Directiva UE e si ea cu dedicatie pentru firmele prestatoare. Induce ideea falsa ca locatarul isi poate regla singur consumul, fara automatizarea instalatiei. Oricum prevede si metodele alternative, pe care Romania se face ca nu le vede.
Repartitorul inregistreaza diferentele dintre temperaura caloriferului si a aerului, practic, excesul de temperatura. Asta spune standardul EN 834. In functie de acele diferente de temperaturi se imparte debitul de agent termic inregistrat pe contorul de bloc, debit care poate fi cel necesar sau supradebit, depinde daca e reglata instalatia.
Am cautat standardul EN 834 si am gasit o analiza destul de pertinenta (parerea mea) despre repartitoarele de caldura. Pe aceasta tema cred ca se poate discuta pana la sfarsitul resurselor energetice!

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)