avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Şi cum se duce la îndeplinire hotărârea, dacă refuză minorul? Oare am dat soluţia corectă cu sacul de forţă? Sau 2-3 bodyguarzi care sunt asistenţi la executare-perfect legal, să înşface copilul, sub paza Poliţiei şi a executorului, care - nu-i aşa? - sunt autorităţi şi nu au voie să se atingă de copil, nici tata nu se atinge - el angajează doar mercenarii. Puneţi şi căluş copilului?
iertaţi-mă, dar sunteţi de-a dreptul diabolici! Părerea mea! O domnişoară de 13-14 ani cum o executaţi? Dar un adolescent de 16 ani? Că pe ăştia mici îi legaţi şi aruncaţi în dubă, cu căluşul, să nu audă vecinii curioşi!?

P.S. N-am înţeles care e treaba cu banii de la mama.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
Martonze, utilizator
Nu stiu. De asta am invitat lumea sa gandeasca. Banii de la mama sunt cei prin 905ul ala de care va tot temeti.
Cum sa ia copilul?
Nimeni nu are dreptul sa îl atingă la executarea silita.
Nici măcar sa pună mana pe el nu are dreptul.
Doar sa vorbească are dreptul.

La ce va referiți ca neconstituțional?
Ca refuza minorul și nu are dreptul sa refuze sau la ce?

Eu cred ca partea cu banii de la mama nevinovata e neconstituțional.
Nimeni nu poate fi obligat sa plătească pentru altcineva decât în caz de fapta ilicita a minorului când e vorba de răspunderea părintească.
Ex, copilul sparge un geam.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stimate Shomo, ma gândesc ca ar trebui sa cereti si introducerea unui articol in care parintelui nerezident sa i se aplice exact aceeasi sentinta in cazul in care refuza sa pastreze legaturile cu minorul stabilite prin hotarare. Gandit pentru exceptii dar aplicabil tuturor.
In viziunea dvs.tot cu executorul ar trebui sa mearga parintele rezident dupa celalalt ca sa-l aduca copilului, si daca nu vine?. Acum se argumenteaza ca programul de vizita e un drept nu o obligatie,incercati sa schimbati si asta, sa fie vazuta ca o incalcare a hotararii jud.
Egalitate frate in drepturi dar hai sa fie pentru toti si pentru toate, mai ales ca ar raspunde pentru o actiune (sau lipsa ei) personala si nu a altei persoane.
Înlocuirea "Refuzul minorului" cu "Refuzul parintelui nerezident de a veni" asta ar duce la relatii parinte-copil mentinute si hopa!..n-ar mai fi situatiile create astazi, de teama, frica ..etc datorate absentelor indelungate.
Exceptii vor fi întotdeauna si iata o parere la invitatia dvs.
Stimata Nicoleta, eu as vrea sa rezolv o problema legata de drepturi si de respectarea fireasca a acestora, reducand la maxim idea de OBLIGATIE. Asa cum a reiesit dintr-un mesaj anterior, tot ce este obligatoriu, creaza reticenta.
Deocamdata premiza teoretica a firescului este ca, chiar si dupa separarea parintilor, copiii sa beneficieze de prezenta ambilor parinti in viata lor.
In cazul general firesc, in care ambii parinti au disponibilitatea de a fi prezenti in viata minorului, contribuind fiecare la formarea minorului, ca adult, societatea, prin reglementari legale, trebuie sa incurajeze si sa garanteze aceasta posibilitate. In acest moment nu exista o astfel de garantie.
Abia apoi am putea discuta de exceptii, gen cea expusa de dvoastra, in care tatal refuza aceasta participare.
Probabil ca din aproape in aproape si mergand catre inceputuri, va trebui sa avem o Lege a responsabilitatii materne, una a responsabilitatii paterne si una a responsabilitatii institutionale care sa acopere cat mai complet necesarul de dezvoltare a unui copil de la embrion, pana la maturitate.
Sunt lucruri considerate nefiresti acum nu prea multi ani, dar care, acum, au primit o forma fireasca. Ca exemplu, orice femeie care doreste sa nasca un copil pe care sa-l creasca singura, fara vreo influenta masculina, poate face acest lucru apeland la inseminarea in vitro pe baza unei fotografii a viitorului tata, lipita pe recipientul procreativ, pentru care respectivul tata a primit niste bani. Un astfel de tata...nu are nici drepturi si nici obligatii si statutul lui noninvaziv in cresterea copilului respectiv este garantat prin lege. El nu va plati nici pensie dar nici nu va putea interveni in viata copilului.
De asta am si intrebat de importanta tatalui biologic.
Aveti mare grija, doamnelor si domnisoarelor! Stabilit ce doriti: copii "din flori" pe care sa vi-i cresteti singure (sau cu un alt barbat), sau o prezenta a tatalui biologic in viata copilului dvoastra!
Dar, oricum ar fi, alegerea tatalui biologic va apartine. Mai departe, odata si odata, va trebui sa explicati copilului dvoastra justetea acestei alegeri ptr ca si el/ea, nu-i asa?, sa procedeze la fel ca dvoastra.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)