avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract individual de munca fara sa am vreo ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract individual de munca fara sa am vreo vina

Buna seara !
Ma aflu intr-un situatie disperata!Lucrez intr-un magazin de incaltaminte si am fost anuntata din partea conducerii ca acestia doresc sa faca o schimbare totala de personal ( sa concedieze actuali angajati si sa angajeze persoane noi) fara nici un motiv anume , doar ca ei considera ca magazinul are nevoie de asa ceva! Mi-sa spus ca vor sa desfacem contractul de munca pe cale amiabila ( cu acordul ambelor parti) iar eu am refuzat pentru ca nu am gresit cu nimic , nu am nici un referat/advertisment si le-am comunicat ca vreau 3 salarii compensatorii pentru a ma putea descurca pana imi voi gasi de munca!
Domni sefi au refuzat si au spus ca daca nu rezolvam cum doresc dansii ne vor da anumite task-uri pe care nu le vom putea indeplini si ne vor face referate pentru a ne putea concedia pe motive disciplinare!!!
ce pot face in acest caz pentru a evita aceasta situatie?pentru ca ei doresc pur si simplu ca toata aceasta concediere sa fie ceva de genu "azi te concediem , iti multumim pentru munca depusa , esti liber sa pleci acasa"
Pot lua salarii compensatorii? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 13 Februarie 2016
oana_cristina_marin a scris:

...Totodata el trebuie sa respecte dispozitiile art.74 C.Muncii privind termenul de 45 de zile pentru reangajarea altor persoane pe acelasi post si dreptul de preemtiune pentru vechii salariati.
....

Art.74 C.mun. nu se refera la concedierea individuala .
oana_cristina_marin a scris:n
nIN CONCLUZIEnNU VA DATI ACORDUL, NU LE FACETI MUNCA USOARA! DACA VOR SA SCAPE DE VOI IN ACEST MOD ABUZIV OBLIGATII SA EMITA EI ACTE DE DESFACERE A CONTRACTELOR DE MUNCA CARE ORICUM VOR FI GRESITE.nSUCCESn n
nn

Actele pot fi intocmite foarte corect de un consilier juridic/avocat bun.

@rudolfton
Nu uitati de faptul ca exista fise de evaluare ale angajatilor. Daca se utilizeaza si un mystery shopper care vine tintit la Dvs, va face viata amara - este client da, si va face un raport nefavorabil, + un alt mystery shopper care va face o reclamatie in condica de sugestii si reclamatii chiar si pe motivul ca nu I-ati zambit cand va cerut a 14-a pereche de pantofi la probat se vor insuma suficiente motive pentru necorespundere profesionala.
Da, stiu, sunt magarii dar se pot face legal. Cu patru cinci reclamatii in condica.....
Poate sa aiba enspe reclamatii, ca pentru necorespundere profesionala nu poate sa o dea afara daca e vanzatoare, pentru ca e destul de greoaie procedura, mai ales daca se afla asa ca din intamplare ca patronul i-a angajat niste "cumparatori misteriosi" ca s-o dea afara.

Avand in vedere faptul ca angajatorul e scartar si nu vrea sa le plateasca angajatilor cele 20 de zile de preaviz la care au dreptul, este evident ca nici cumparatori misteriosi nu o sa angajeze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Orice salariat poate fi dat afara pentru necorespundere profesionala ....faza cu clientii misteriosi este de domeniul fantasticului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea pt motive ce tin de pers angajatului IULIU MARIAN IULIU MARIAN buna ziua, in cazul concedierii pentru motive care tin de persoana salariatului,exista o perioada de preaviz pe care angajatul trebuie sa o satisfaca(daca ... (vezi toată discuția)
Conditii in care ti se poate desface contractul de munca ? Grobei Grobei Buna, As dori sa va prezint o situatie inedita. Ca si angajat al unei companii private, daca sunt avertizat in scris, iar in procedura interna este ... (vezi toată discuția)
Insulta superior - abatere disciplinara? poate fi considerata insulta superior ierarhic abatere disciplinara, motiv de concediere? circumstante atenuante: stres, cedare nervos rog raspuns urgent, ... (vezi toată discuția)