avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... impozitarea activitatii de management in regim de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

impozitarea activitatii de management in regim de micro-intreprindere

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca activitatea de management - prestata ca si serviciu prin contract de management intre firme si nu prin contract clasic de munca - poate fi incadrata la un alt cod CAEN decat 7022 - care cuprinde in principal serviciile de consultanta in management, astfel firma nefiind eligibila pentru impozitare ca micro-intreprindere daca depaseste 20% din venituri incasate prin aceasta activitate.

De asemenea, in cazul in care exista asemenea solutie, ma intereseaza ce clauze specifice trebuie sa contina contractul de management, pentru a fi clar diferentiat de unul de consultanta si a nu da posibilitatea unor interpretari in cazul unui control.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: razvan_calota , utilizator 15:42, 24 Februarie 2016
In Codul fiscal avem:



ART. 47 - Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) a realizat venituri, altele decât cele obţinute din desfăşurarea activităţilor, prevăzute la art. 48 alin. (6);

b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;

c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar în care s-au înregistrat veniturile;

d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi unităţile administrativ-teritoriale;

e) nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.



Managementul, ca si consultanta, exclude o societate comerciala de a fi microintreprindere.
Multumesc mult pentru raspuns.

Problema tocmai de aici rezulta, intrucat cele doua activitati - considerate de legislatia noastra ca fiind permanent impletite - sunt de fapt, esential diferite, prin natura lor. Speram sa gasesc o modalitate de incadrare distincta a activitatii pure de management (care de cele mai multe ori, nu are nici o legatura cu aceea de consultanta) care, in cazul in care este prestata ca si serviciu prin firma si nu prin contract de munca, sa fie eligibila in sensul impozitarii microintreprinderilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii prestate in exclusivitate de catre o microintreprindere valesia valesia Buna ziua: O microintreprindere presteaza in exclusivitate servicii de: -dirigentie de santier;; -servicii de consultanta privind asigurarea calitatatii ... (vezi toată discuția)
3% sau 16% sau platitor de tva? inspectorhr inspectorhr O societate ,desii avand principala activitate codul caen 7022-consultanta si management in afaceri ,doreste sa fie platitoare de 3% impozit pe venit si ... (vezi toată discuția)
Nelamurire microintreprindere sau impozit pe profit projectwon projectwon Salut, sunt administrator al unei firme de consultanta cu codul caen 7022 : Activitati de consultanta pentru afaceri si management . Sunt nelamurit in ceea ce ... (vezi toată discuția)