avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Disperarea unei mame cu unicul fiu in arest preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Disperarea unei mame cu unicul fiu in arest preventiv

Buna ziua ..
Sunt mama unui tanar de 23 de ani care, a facut prostioare ca orice tanar din ziua de azi, dar acum a intrecut orice masura. In ianuarie 2016 a fost prins cand ridica un colet cu cca 500g canabis. Au intrat in apartament si au facut perchezitie in toate colturile, in garaj negasind alte droguri ci doar o suma de bani, care reprezentau niste sume castigate la pariuri sportive. L-au arestat i-au dat cele 29 de zile de arest preventiv. Ieri a avut o audiere pentru prelungirea arestului preventiv si fiind la tribunal, privindu-mi fiul adus in catuse cu un alt tanar ce facea parte din acelasi proces am avut surpriza de a surprinde cateva soapte aruncate de catre fiul meu "aruncate" prietenei sale ce se afla in spatele meu ... cerea un ajutor unui altui prieten sa caute un avocat, pe cineva care sa il scoata de acolo. Am reusit sa ii pun intrebarea si sa inteleg ce anume se intampla ... el a raspuns ca politaii (asa cel putin am inteles eu) il constrang sa declare tot ca el va scapa de acolo si ca sunt mari diferente in ce i se spune acolo in interior si ceea ce ii spune avocatul. Eu am tot fost pe la avocati si fiecare mi-a spus cam acelasi lucru: ca arestul preventiv poate dura si pana la 6 luni ... sau cel putin 3 luni, ca nu scapa de puscarie ( eu scriu cu cuvintele mele in acest moment) si ca trebuie sa aiba o relatie foarte stransa cu avocatul. Eu a avut stupoarea sa inteleg ca el umbla pe doua cai, incercand sa gaseasca pe cineva care sa il scape de acolo, face greseli ce il pun pe avocat in dificultate si am simtit ieri ca, avocatul ar vrea sa renunte.
Nu stiu incotro sa merg, unde sa mai intreb ... sunt o mama ce incearca sa isi ajute fiul, chiar daca a facut o mare greseala ... dar, am speranta ca e prima si ultima de acest gen! ca isi va priomi lectia ... dar, sper si ma rog sa nu aiba o pedeapsa mare ... nu asi vrea sa isi ruineze tineretea, sa se inraiasca ... E normal pentru o mama! si totusi caut raspunsuri la oameni mai competenti decat mine ... cu mai multa experienta. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elenacarmenv , utilizator 21:56, 18 Februarie 2016
Va multumesc din suflet pentru mesajul dv. domnule avocat_lascoschi. Pachetul avea cca 500 g canabis (nu imi amintesc daca am precizat in mesaj) dar, din pacate cazul s-a tot complicat. mai este arestat un alt baiat odata cu el, au aparut martori.
Ori aveti incredere in avocat, ori il schimbati cu altul mai bun. Pariurile sportive ar putea fi considerate o forma de spalare de bani, deci nu stiu daca e mai bine s-o tina mortis ca sunt bani din pariuri. Optiunile fiului dvs. sunt doua: ori coopereaza cu autoritatile la prinderea altor complici, ori nu o face. Daca va coopera cu autoritatile, va primi o pedeapsa mai mica, dar s-ar putea sucari complicii si ar avea de suferit din partea lor. E clar ca e vinovat, dar trebuie sa reiasa pentru ce si cat de mare e vina.
Va multumesc din suflet, domnule tgeorgescu pentru sfaturi.
Va multumesc din suflet pentru detalii si sfaturi! Am fost si am discutat cu fiul meu .... Vom vedea ce si cum se va intampla! Cu Dumnezeu inainte ... Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum de droguri bogdanbogdan1 bogdanbogdan1 Buna seara, domnilor si doamnelor avocati! Bogdan ma numesc, sunt un tanar de 24 de ani, care, mai mult din pricina anturajelor a cazul in pacatul consumului ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Acuzat de trafic de droguri Ralucad1 Ralucad1 Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu o informatie, sunt intr-o situatie disperata. Prietenul meu este arestat preventiv pt 29 de zile si este acuzat ed trafic ... (vezi toată discuția)