Buna ziua,
In timpul judecarii contestiei la executare am solicitat instantei sa constate ca de a lungul judecarii cauzei a intervenit PERIMAREA EXECUTARII SILITE. Executorul judecatoresc a incheiat un proces verbal de sechestru pe un camion care nu mi mai apartinea dar era inca pe numele meu. Am informat executorul judecatoresc ca acel camion nu imi apartine chiar in ziua in care mi a fost comunicat procesul verbal de sechestru, cu dovada aferenta.
La 3 luni dupa(cand am realizat ca a intervenit perimarea), am invocat in fata instantei de fond, faptul ca a intervenit perimarea executarii silite, depunand la dosar copie dupa somatie si proc verbal de sechestru.
Instanta a constatat ca acele acte de executare silita nu sunt valabile, dar nu s-a pronuntat asupra PERIMARII asa cum i am solicitat.
Este acest lucru un motiv de apel? Mentionez ca momentan lucrez la motivele de apel si mi ar fi de foarte mare ajutor un raspuns. Cu stima
Art 697-699 CPC. E destul de clar. Inteleg ca ati facut o cerere speciala privind constarea perimarii executarii. In motivare instanta de fond trebuia sa se pronunte motivat asupra acestui capat de cerere. Daca nu a facut-o in niciun fel puteti cere instantei de atac sa-si exercite rolul devolutiv si, pe baza probelor deja administrate in cauza, sa se pronunte motivat asupra perimarii invocate.
Ma rog, poate fi si motiv de casare si trimitere spre rejudecare, dar nu stiu daca va convine aceasta varianta. In mod evident insa, Instanta de apel ar prefera-o pe aceasta din urma ;), asa ca o puteti trece ca subsidiar.
Perimare
biancca
Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss ... (vezi toată discuția)