avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina??

Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile neregulamentar)

Le-am dat mail ca nu am condus eu masina si ca nu ma pot prezenta, intrucat sunt plecat din oras.
A doua zi mi-au aplicat amenda.
Urmeaza sa contest in instanta amenda. Ce motive sa invoc??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:41, 23 Martie 2016
Exceptional!!
In cazul asta... trebuie sa invoc o exceptie de nulitate a procesului verbal??
in temeiul prev. art. 204 alin. (1) C.pr.civ, precizez plangerea introductiva impotriva procesului-verbal seria [EDITAT] nr. [EDITAT], din data de 28.1.2016, întocmit de agent principal [EDITAT], din cadrul Politiei Locale Pitesti.

In sensul completarii motivarii, si anume ca invoc exceptia nulitatii procesului verbal, pt incalcarea prev. art. art. 7 lit. m) Legea 155/2010 a Politiei Locale.
Astfel, in domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are atribuţia de a coopera cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române pentru identificarea deţinătorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a staţionării neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public.
De asemenea, potrivit prev. art. 39 OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, Proprietarul sau detinatorul unui vehicul este obligat sa comunice politiei rutiere, la cererea acesteia si in termenul solicitat, identitatea persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice.
Coroborarea celor 2 texte de lege vadind ca agentul constatator al Politiei Locale a uzurpat prerogativa Inspectoratului General al Politiei Romane, care nu apartine insa si Politiei Locale a Municipiului Pitesti. Agentul constatator avea indatorirea sa solicite relatii de la Politia Romana. Iar numai Politia Romana ar fi fost in drept a aplica amenda in situatia necomunicarii relatiilor solicitate.
Avand aceste considerente in vedere, cu atat mai mult urmeaza admiterea exceptiei nulitatii procesului verbal pentru incalcarea normelor imperative de ordine publica, cu consecinta admiterii actiunii.


Hm, Totusi, o faza bizara e ca, daca instanta le trimite la Politia Locala precizarea actiunii, o sa aiba timp, smechereste, sa ceara relatii la Politia Romana :)
O sa scap de amenda pt neoferire relatii... dar tot o sa mi-o aplice pe cea pt parcare!?

De citit si: [ link extern ] /


[Am şters numele şi prenumele agentului constatator şi seria şi numărul procesului-verbal de contravenţie]
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda prin posta de la politia locala Fasty Fasty Buna ziua , ma numesc Campeanu Robert lucrez in distributie la o firma din oradea ,astazi am fost sunat de la firma ca a venit o amenda de la politia locala ... (vezi toată discuția)
Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat chess chess In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie ... (vezi toată discuția)