avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz de a raspunde la o petitie de catre CSM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz de a raspunde la o petitie de catre CSM

Am formulat doua petitii catre CSM privitor la modul in care au fost solutionate doua dosare, unul de catre parchet si altul de catre o instanta de judecata si am depus dovezile necesare. CSM refuza sa raspunda. Unde ma pot adresa ca sa pot obliga CSM sa formuleze raspuns?
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 21:37, 25 Martie 2016
O sa primiti un raspuns menit sa va induca in eroare cum ca Inspectia Judiciara nu e instanta de control judiciar, ceea ce este adevarat - Inspectia Judiciara e instanta disciplinara :)

Altfel o sa primiti un raspuns in doi peri, incepand cu minciuna ca nu-i semnata petitia pana la te miri ce alte aberatii juridice

Se poate sa nu primiti un raspuns vreodata

Va zic sa va menajati nervos ca asta-i CSM... Monica Macovei: "CSM este un fel de Mafie a Justiţiei şi ei acoperă tot ce de întîmplă rău în sistem"

[ link extern ] /

Ca sa le contestati raspunsul va adresati Curtii de Apel Bucuresti in contencios administrativ

cf. art. 47 (5) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

si conform Decizia nr. 397/2014 a Curtii Constitutionale referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 47 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii,

si cf. art. 1 (1), art. 8 (1), art. 18 (1)(3)(4)e) din Legea 554/2004

Puteti sa va adresati deja Curtii de Apel Bucuresti in contencios administrativ daca a expirat termenul de 30 de zile, si invocati "refuzul tacit de a raspunde la petitie". Vedeti ca au dreptul sa extinda termenul de raspuns cu 15 zile parca..., adica asteptati inca 15 zile, dupa care introduceti actiunea. Taxa de timbru e 50 de lei...

Va previn ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sunt in cardasie cu inspectorii judiciari, la fel cum sunt si procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in caz ca va vine ideea sa depuneti o plangere penala

Eu am trecut deja prin toate astea dar nu ma dau batut :)

Indiferent cui va adresati, Ministerului Justitiei, Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, Avocatului poporului s.a.m.d., toti o sa trimita plangerea la CSM desi ar trebui sa sesizeze si parchetul... Vedeti ca Avocatul poporului are in atributii sesizarea Contenciosului administrativ
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
eusaisapte, utilizator
Exact in situatia in care m-am adresat Av.Poporului am ajuns, si acesta mi-a formulat un raspuns in doi peri, adica se intelege ca nu se baga si ca ar fi o posibilitate sa ma adresez unstantei de contencios! Am ajuns si eu la concluzia ca aceasta "tagma" isi apara cu dintii slujbasii care comit diverse fapte si refuza cu indarjire sa ia vreo masura.
Având în vedere dispozițiile Art. 2 alin (2) din Legea nr. 554/2004, respectiv

„Se asimilează actelor administrative unilaterale şi refuzul nejustificat de a rezolva o cerere referitoare la un drept sau la un interes legitim ori, după caz, faptul de a nu răspunde solicitantului în termenul legal.”

și disp. Art 10 alin (1) din aceeași lege, respectiv

„Litigiile privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice locale şi judeţene, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora de până la 1.000.000 de lei se soluţionează în fond de tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice centrale, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora mai mari de 1.000.000 de lei se soluţionează în fond de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel, dacă prin lege organică specială nu se prevede altfel.”

precum și cele ale Art 10 alin (3) din aceeași lege,
competența de soluționare a unei acțiuni ce privește fapta de a nu răspunde solicitantului în termenul legal a unei autorități publice centrale revine curții de apel în circumscripția căreia reclamantul își are domicilul sau curții de apel în circumscripția căreia pârâta își are sediul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
cismasu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare csm-ij clyde2010 clyde2010 Am sesizat CSM-Inspectia judiciara acum cca.4 luni. Acum 1 luna am revenit,sa mi se comunice modul de rezolvare a sesizarii si eventual stadiul rezolutiei pe ... (vezi toată discuția)
Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns de la csm? Just-drept Just-drept In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)