am auzit la radio ca anumite persoane beneficiaza de concediu medical in perioada de somaj...cica se numesc "someri de lux"...este legal asa ceva? mie mi se pare imoral, dar poate este prevazut in vreo lege ceva de genul ca somajul poate fi suspendat prin concediu medical...
stie cineva ceva despre asta?
Legea 76/2002:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
g) pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
buna ziua
dupa 10 ani de vechime de munca la data de 01.02.2009 am intrat in somaj,
in aprilie am ramas insarcinata.
Intrebarea mea este:
-daca pot beneficia de indemnizatia de sarcina si lahuzie (126zile), cine plateste aceasta indemnizatie, unde trebuie sa depun certificatul de concediu medical?
- daca am drepul de indemnizatia de crestere a copilului pana la indeplinirea varstei de 2ani a copilului?
1. Da, aveti dreptul la amandoua. Perioada de somaj se suspenda pe durata concediului de maternitate sau CCC.
2. Certificatul medical il depuneti la Agentia de somaj unde ati depus si dosarul de somaj.
pentru indemnizatia de crestere a copilului pana la indeplinirea varstei de 2ani aveti grija sa aveti dosrul la somaj depus in termenul de 30 de zile de la data concedierii.
Daca depasiti acest termen veti avea o inrerupere prea mare care va afecteaza stagiul de cotizare necesar pt indemnizatie.
si eu sunt in aceeasi situatie,si as vrea sa intreb ceva,sunt somera din data de 5-01-2009 ,acum sunt insarcinata avand DPN pe 10 decembrie, de la somaj mi-au spus sa depun dosarul ptr indemnizatie in care intra si concediu medical de la doctorul de familie,intrebarea mea este: cum se plateste acest concediu? banii vor veni prin posta sau ii voi ridica de altundeva?
Somaj
ContSters62984
am si eu o intrebare si vasi ruga frumos daca se poate sa-mi raspundeti in timpul somajului se poate lua concediu medical,cum se plateste concedou medical?am ... (vezi toată discuția)