am auzit la radio ca anumite persoane beneficiaza de concediu medical in perioada de somaj...cica se numesc "someri de lux"...este legal asa ceva? mie mi se pare imoral, dar poate este prevazut in vreo lege ceva de genul ca somajul poate fi suspendat prin concediu medical...
stie cineva ceva despre asta?
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale, indiferent ca sunteti in concediu medical sau nu.
2. In raspunsul meu de mai sus ati vazut ce spune legea.
3. Sfatul meu ar fi, daca va permite sanatatea, sa intrati in somaj de la 01.01.2011 si de aici veti putea intra apoi in concediu medical.
4. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
5. Concediile medicale suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea fiecarui concediului medical.
6. Din cei 85% nu se mai scade nimic.
va multumesc pentru raspuns.
Mai am cateva zile concediu de odihna neefectuate si voi incerca sa ma descurc pana la finele anului .
Mai indraznesc cu o intrebare: in cat timp de la depunerea dosarului pentru somaj pot sa merg la Agentia de Somaj sa depun si CM ?
Eu voi incerca sa imi depun dosarul in cel mai scurt timp ( presupun ca in prima sapt. a lunii ian. ), cand pot cel mai devreme sa vin si cu un CM?
Fiind atat de apropiate ca si evenimente ( depunere dosar si la cateva zile depunere CM) nu risc sa mi se creeze probleme in sensul ca nu mi se aproba somaj sau ca e prea devreme pentru CM ( nici bine nu intru ca trebuie sa imi fie suspendat somaj-ul)? Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a nu crea suspiciuni si implicit sa provoc incurcaturi nedorite?
multumesc anticipat pentru raspuns.
1. Nu exista o prevedere legala care sa stabileasca o perioada minima de la inregistrarea ca somer pana la data cand prezentati certificatul medical.
2. Puteti prezenta certificatul medical si din prima zi de somaj.
Somaj
ContSters62984
am si eu o intrebare si vasi ruga frumos daca se poate sa-mi raspundeti in timpul somajului se poate lua concediu medical,cum se plateste concedou medical?am ... (vezi toată discuția)