avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept creanta la partaj intre concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept creanta la partaj intre concubini

Buna ziua

Am avut o relatie de 8 ani cu o persoana, iar dupa incetarea relatiei ea cere parte din banii care i-am strans pentru cumpararea unui apartament. Eu sunt dispus sa ii restitui, dar ea cere jumatate din valoarea apartamentului, chiar si in cazul in care stie ca aportul adus este de cel mult o treime din valoare, lucru care se poate confirma prin acte care dovedesc veniturile realizate de fiecare.
Apartamentul a fost cumparat in august, 2013 suma totala platita fiind compusa din - banii stransi impreuna
- o diferenta in bani cadou de la tatal meu
- un credit de 10000 euro, facut pe numele tatalui meu, dar care se restituie bancii de catre mine.

1. Raportat la care suma poate cere drept de creanta, la valoarea totala a apartamentului sau doar la suma care am avut-o initial impreuna?
2. Daca ii fac un transfer bancar pentru o suma pe care am cazut de acord sa i-o restitui, ce ar trebui sa trec in foaia de varsamanat, ca in caz de judecata, sa poata fii folosita ca proba?
3. Daca mergem la mediator, care ar fii costurile , raportate la valoarea care femeia o cere sau la valoarea imobilului... si cine le plateste, amandoi, doar ea, doar eu?

Va multumesc, o zi buna !!!
Cel mai recent răspuns: catalin_ovidiu , utilizator 22:47, 11 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
apartamentul este pe numele meu
femeia, contribuind doar la suma initiala, are dreptul sa ceara parte si din suma pe care am primit-o cadou si din diferenta de 10000 euro,la care ea nu a contribuit deloc cu returnarea ratelor?
Femeia poate cere doar suma cu care a contribuit si pe care o poate dovedi .
daca vreau sa ii dau o suma de bani si o voi face prin transfer bancar in contul ei, ce ar trebui sa pun ca si nota? (drept creanta...), pentru ca in cazul unui eventual proces sa pot demonstra faptul ca acei bani au fost virati pentru acel scop si nu ca dar sau alt motiv
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
catalin_ovidiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)
Concubina, bani transferati mihai.george.calin87 mihai.george.calin87 Buna ziua, Eu si fratele meu suntem da-ti in judecata de catre concubina tatalui nostru, cu care acesta a trait in Italia. Tatal nostru a murit in august ... (vezi toată discuția)
Partaj rate credit achitate inainte de casatorie pentru bun propriu al celuilalt sot samyra79 samyra79 buna ziua! inainte de casatorie sotul a contractat un credit ipotecar in vederea dobandirii unui apartament. la achitarea ratelor, atat inainte de incheierea ... (vezi toată discuția)