avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit auto conform noului cod fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit auto conform noului cod fiscal

am un copil cu grad 1 de invaliditate si conform noului cod fiscal ( art 469 ) ar trebui sa fim scutiti de plata impozitului pe masina. a fost sotul la primaria iasi sa depuna actele necesare scutirii de impozit (masina este pe numele lui) si a fost scutit de impozit doar el (jumatate din suma)., eu trebuind sa platesc cealalta jumate de impozit.
este corect asa? tot citesc articolul 469 si nu inteleg daca se refera la ambii parinti ai copilului cu handicap. cum sa fie scutit de impozit doar unul din soti?
si de ce trebuie sa platesc si eu impozit daca masina este pe numele sotului?
multumesc
Cel mai recent răspuns: florinash1972 , utilizator 08:36, 10 Iulie 2017
Sa depuneti o contestatie in care sa precizati temeiul legal al scutirii si definitia reprezentantului legal.
Atentie, in codul fiscal se face referire la "reprezentanti legali", prin urmare se face referire la parinti si nu la un singur parinte.
Daca nu primiti un raspuns satisfacator trebuie sa initiati o actiune in instanta in contencios administrativ.
Eventual inainte de a depune contestatia incercati o audienta la un director din directia taxe si impozite, poate gasiti pe unul mai destupat la minte!
Le spuneti ca legea este foarte clara in privinta scutirii si ca ii veti da in judecata daca nu aplica legea cum trebuie. Uneori isi mai pierd din aroganta cand sunt amenintati cu instanta de judecata.
voi merge maine sa discut cu un director de la taxe si impozite. si, pentru ca vreau sa reusesc sigur, sunt mai multe mamici in aceeasi situatie, ati putea sa-mi indicati un articol de lege (daca exista) ca nu sunt ROLuri pentru soti in cazul taxei auto?
am inteles foarte bine, datorita dumneavoastra, cum e cu legea 272/2004, ca si eu sunt reprezentantul legal al copilului, dar as vrea sa stiu tot si despre taxa auto, de ce nu ar trebui sa am impozit la masina pe numele meu.
va multumesc foarte mult.
Buna ziua...cum ati rezolvat aceasta problema ? Am aceiasi problema si eu .. multumesc
Conform L227/2015 actualizata in data de 23,06,2017 aveti dreptul la scutire 100% la un mijloc de transport la alegere ,conform art 469 alin 1 lit b coroborat cu alin 5

am patit si eu...si am rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe auto andrey77 andrey77 ART. 469 - Scutiri (1) Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru b) mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit mijloace de transport Irimian Irimian Sunt parintele a doua minore cu handicap grav. Legea spune ca nu datorez impozit pentru autoturismul personal. De la Primaria locala mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)