avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil fara parinti stabilit in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil fara parinti stabilit in strainatate

Buna ziua,
Fiica mea in varsta de 14 ani imi este incredintata mie spre crestere si educare prin hotarare de divort definitiva si irevocabila. Ea se afla acum in vacanta la sora mea in Spania. Doreste sa ramana acolo pentru continuarea scolii. As dori sa stiu ce implicatii juridice are acest fapt si care sunt formalitatile legale ce trebuie intocmite in acest scop.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:01, 7 August 2009
Tatal nu poate solicita sa nu mai plateasca pensia de intretinere pe motiv ca copilul nu se afla in tara.
Oriunde ar fi copilul, acesta are nevoie de intretinere, hrana, educatie....intr-un cuvant , de bani.
El va fi obligat la plata pensiei, indiferent unde este copilul....in tara sau in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea provizoriu minor ContSters126924 ContSters126924 Acum 2 ani mi sa dat custodia copilului minor.Decizia a fost definitiva si irevocabila. Anul trecut tatal acestuia a deschis proces pentru incredintarea ... (vezi toată discuția)
Parintele care nu are custodia copilului este obligat sa platesca si alte sume peste pensia alimentara? aureliafrance aureliafrance Buna ziua, Sunt divortata din 2007, fetita mea are 11 ani si percepe o pensie alimentara de 200 dolari/ luna; tatal ei lucreaza in S.U.A., de aceea a fost ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul? angell angell am un copil de 11 luni cu un barbat casatorit.acesta nu a recunoscut copilul si nu l-a vazut decat de cateva ori pana in prezent, insa acum s -a hotarat sa ... (vezi toată discuția)