avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere din CCC, angajatorul nu ma reprimeste
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere din CCC, angajatorul nu ma reprimeste

Buna ziua ! Am nascut pe 24 aprilie 2014 si am optat pentru CCC 2 ani de zile.
Cu mai mult de 30 de zile de termenul de reintoarcere la munca,25 martie 2016,vineri,am depus la angajator cererea de reincepere a activitatii.Mentionez ca nu am primit absolut nici un raspuns.
Vineri,pe 25 martie,anul curent,m-am reintors la munca.
In urma discutiilor cu o persoana de decizie....surpriza....mi s-a spus ca,fiind angajata unui partid politic,pe fuctia de asistent manager,a fuzionat un partid cu alt partid si au un nou CUI si nu ma pot reprimi deoarece nu cred ca au nevoie si isi permit financiar.In acesti doi azi de zile nu am primit nici o adresa in care sa fiu anuntata de fuzionare,etc.Luni cica imi dau un raspuns oficial,dar am observat ca ar refuza si trimiterea mea in somaj.
Mai mentionez si ca nu mi-au fost platite concediile pre si postnatale.
Intentionez sa fac sesizare la ITM.
Va rog enorm sa imi spuneti cum sa procedez in aceasta situatie.
Multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 29 Martie 2016
Domnilo useri,
Ca si @hotumattua, sunt in ceata. Lamuriti-ma( NU CUNOSC) , angajatorul este un partid politic ? Are contract cu CNAS ?
Autoarea topicului are un CIM ?Timp de 2 ani nu a interesat-o ca nu i-au fost platite concediile pre si postnatal ?
1. Art. 14 C.mun.
(1) În sensul prezentului cod, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.
.....

Legea nr.14/2003
Art. 1. - Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public.

2. Prin urmare, si un partid politic poate avea calitatea de angajator. In acest caz, daca a incheiat c.i.m. are obligatiile prevazute in OUG nr.158/2005.

freeelis a scris:

...Instanta va solicita angajatorului toate documentele relevante si va va da o sentinta care, in prima instanta va fi executorie si, dupa recurs, irevocabila....

In litigiile de munca sarcina probei o are angajatorul, iar hotararea primei instante se ataca numai cu apel.

Gresiti, din cele trei niveluri, in litigiile de munca lipseste apelul, nu recursul. Deci sentinta instantei de fond se ataca cu recurs, nu cu apel. Probabil ca v-a indus in eroare faptul ca, in litigiile de munca, sentintele instantei de fond, care este Tribunalul, daca sunt atacate, recursul se judeca la Curtea de Apel.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
hotumattua, utilizator
Gresiti dvs ...va rog sa va uitati in Legea 62/2011.

Recursul a fost scos din litigiile de munca si inlocuit cu apel.
Da,este un partid politic.
Da,are contract cu CNAS
Da,am CIM pe o perioada nedeterminata
Da,m-a interesat,dar nu am rezolvat nimic in acesti doi ani,dar nu este tardiv.

Alte discuții în legătură

Neplata concediului prenatal/postnatal. nashiku nashiku buna ziua , Am si eu nevoie de niste sfaturi din partea dumneavoastra.Sotia mea este in ultima luna de postnatal iar angajatorul nu i-a platit niciun ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal maria-jilaveanu maria-jilaveanu Buna seara. Am fost angajata cu contract pe 2 ore salariul net fiind de 221 ron,angajata din luna ianuarie 2014... in luna iulie2014 am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Recuperarea banilor Mihaela249 Mihaela249 Pe fiecare luna am dus concediul medical la locul de munca. Din luna a-8-a de sarcina, iar la sfarsitul celor 126 de zile de concediu angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)