avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dispozitia de incadrare obligatorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dispozitia de incadrare obligatorie?

Speta se refera la personalul contractual din administratia publica.
Daca o persoana promoveaza un concurs pe un post cu perioada determinata, post temporar vacant - pana la intoarcerea titularului postului, este corect ca incadrarea sa fie facuta in baza CIM si sa figureze ca angajat fara sa fie facuta Dispozitie de incadrare. Va rog un raspuns si un temei legal. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:47, 30 Martie 2016
Angajarea se face in baza unui c.i.m.
Dar decizia de incadrare este obligatorie?
Decizia de incadrare nu este prevazuta in niciun act normativ .. se pare ca este o practica la nivelul unor institutii publice.
Buna ziua,
Dispozitia de incadrare nu este actul de angajare al salariatului contractual si nici nu i se adreseaza lui. Prin acea dispozitie conducatorul institutiei ia act de faptul ca acea persoana indeplineste conditiile de angajare in institutie si dispune persoanei responsabile din HR intocmirea documentelor necesare angajarii si angajarea acestuia.
Probleme apar intrucat aceste decizii se intocmesc exact ca si in cazul incadrarii unor functionari publici, care in fapt au un raport de serviciu si nu un raport de munca cu institutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare mosneag gabriela mosneag gabriela Am terminat in 2009 facultatea de stiinte juridice si administrative Brasov in specializarea administratie publica,in prezent sunt angajata in cadrul unui ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - prezentare la serviciu allviewp2 allviewp2 Salutare tuturor. Sotia mea este medic cardiolog. In prezent este in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani. A intrat in concediu pe baza ... (vezi toată discuția)
Cumul cu pensia boila boila Buna ziua lucrez la o institutie publica si am in serviciu o persoana care face cumul cu pensia. E angajata pe perioada determinata pe un post unde titulara ... (vezi toată discuția)