avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, permis

Buna seara,
1.Daca fac o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal trebuie sa specific in contestatie ca vreau sa fiu judecat in lipsa ? (daca nu doresc sa ma prezint la proces)
2.Ce trebuie sa contina dosarul impotriva unui proces verbal de contraventie? ( eu stiu de : copie dovada circulatie,copie proces verbal, copie plangere, copie buletin ? , cate copii din fiecare? )
3.Daca platesc taxa de timbru in contul judecatoriei .. cum procedez? atasez chitanta la dosar cand il trimit prin posta? (avand in vedere ca doresc sa il trimit prin posta) .. sau ?
4.Dosarul cu acte il trimit cu confirmare de primire?
5.De unde ridic permisul dupa ce primesc certificatul de grefa? De la sediul politiei in localitatea unde mi-a fost retinut permisul? sau de la sediul politiei in localitatea unde domiciliez?

Cam atatea nelamuriri am deocamdata :sorry:

Va multumesc anticipat !!:)
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
kiddilau, utilizator
Cel mai recent răspuns: kiddilau , utilizator 03:50, 11 Ianuarie 2010
Sau daca se trimite prin posta trebuie taxa aceea de timbru? Daca trimit dosarul prin posta rapida.. astazi Luni! .. pot merge joi la judecatorie doar sa-mi ridic certificatul de grefa?? Pentru ca ma indoiesc ca daca depun personal dosarul joi.. primesc certificatul de grefa pe loc.

Va multumesc!
DL.kiddilau nu sunteti batut in cap,numai ca sunt si termeni juridici care sunt mai greu de digerat !
-Mai intai ca taxele de timbru se platesc mai nou catre trezoreria localitatii primarie unde urmeaza ca dv sa depuneti contestatia pr.verbal.,iar marea majoritate a portalurilor acestora nu au fostactualizate deci am sa va dau nr.tel.Judecatorie Pitesti sunati si intrebati cont,banca,cod fiscal,beneficiar-nr. 0248.22.40.18 si le explicati ca nu sunteti din localitate.
- Pentru a vi se emite certificat de grefa este necesara o cerere cu timbru judiciar depusa la registratura sau depinde de judecatorie mai ales ca in perioada asta sunt si in vacanta si in greva cred ca nu va fi eliberata in aceeasi zi -dar daca explicati ca nu sunteti din localitate si sunteti dragut poate... Apropo asta puteti intreba si la telefonul mai sus.
Acum ca sa va fie si ma usor pentru ca inteleg localitatea unde trebuie sa va prezentati la instanta este Pitesti plecati dis-de-dimineata catre aceasta localitate ,platiti si taxa ,cumparati timbru judiciar,dupa care depuneti contestatia la judecatorul de serviciu ,il admite (daca este in regula),dupa care de la xeroxul de la intrare cumparati o cerere pt.certificat grefa o complectati si va inapoiati unde ati depus contestatia si cereti certificatul de grefa mentionand si rugand -stiiti sunt din alta localitate....cred ca stiiti dv...
BAFTA !=D>

Alexandra.
Multumesc frumos Alexandra! :)

Ideea este ca exact la numarul mentionat mai sus am sunat si mi-a raspuns o doamna care spunea ca e de la tribunal. Ea mi-a comunicat ca judecatoria lucreaza doar Joi intre 10 si 12.Doamna de la tribunal nu stia sa-mi dea nici un fel de detalii, deci nu am cui sa cer informatii despre certificatul de grefa prin telefon.. sau sa le explic situatia mea:(
Pe site-ul de unde e si numarul apare si contul:
Taxe judiciare de timbru:
Cont RO42TREZ04620070103XXXXX
Trezoreria Pitesti, Beneficiar Bugetul de Stat CF 8609468
Daca platesc in acest cont taxele judiciare de timbru ma prezint doar cu chitanta nu? mai trebuie sa platesc ceva?
Sunt in ceata totala...deci este taxa de timbru si timbrul judiciar. Banuiesc ca timbrul judiciar pot sa il iau si din orasul meu :))

Merci tare mult
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
kiddilau, utilizator
Imi cer scuze ca nu am raspuns mai repede.
Cumperi 2 timbre judiciare de 0,15 lei din orasul tau .Maine am sa sun eu la judecatoria Piresti si am sa-ti scriu aici,este bine asa?
Ti-as fi foarte recunoscator daca m-ai putea ajuta! Daca ai vreun contact acolo.. cui sa explic situatia.. sau poti sa ma ajuti intr-un fel.. dau o cafea cu prima ocazie :P

Multumesc mult!!!

Vlad

Alte discuții în legătură

Termen legal 15 zile - plangere contraventionala (permis suspendat 90 de zile) Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Daca termenul legal de 15 zile pentru depunerea contestatiei impotriva PV ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30 zile Brezae Brezae Din pacate problema mea este in urmatorul fel: deplasandu-ma catre localitatea Slobozia, jud. Ialomita, intr-o comuna, in zona de actiune a indicatorului ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea rosu a semaforului dandinu dandinu Buna seara, In dimineata aceasta, in jurul orei 5:00 a.m, veneam dinspre Piata Arcul de Triumf spre Piata Victoriei, pe blvd. Kiseleff. La una din ... (vezi toată discuția)