Sunt acuzat de evaziune fiscala pentru ca am vandut in perioada 2013-2016 telefoane pe internet.La fiecare telefon castigam 100-200ron. Telefoanele deobicei erau facturate fiind cumparate de diversi la abonament. Stiu ca trebuia sa am firma dar nu am avut. M-au incadrat cu plata impozitelor la comert cu amanuntul(pentru ca le vindeam persoanelor fizice) si au adugat tva-ul si impozitul pe profit la suma totala. Intrebarea mea este daca cumva se poate demonstra o forma de intermediere(comision, mandat, prestari servicii) intre mine si cel care imi vindea telefonul pentru a evita plata inca odata a tva-ului si a impozitului la suma totala. Va multumesc mult
Da. Sper ca expertiza contabila sa stabileasca fapul ca eu faceam o prestare de serviciu(comision) in baza unei tranzactii si nu faptul ca eu trebuia sa fac acte de comert cu amanuntul pentru ca atunci va trebuii achitat acel tva si impozit pe profit enorm. Poate imi puteti recomanda un avocat expert fiscal penalist. Va multumesc din suflet