avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Buna ziua,

Sunt acuzat de evaziune fiscala pentru ca am vandut in perioada 2013-2016 telefoane pe internet.La fiecare telefon castigam 100-200ron. Telefoanele deobicei erau facturate fiind cumparate de diversi la abonament. Stiu ca trebuia sa am firma dar nu am avut. M-au incadrat cu plata impozitelor la comert cu amanuntul(pentru ca le vindeam persoanelor fizice) si au adugat tva-ul si impozitul pe profit la suma totala. Intrebarea mea este daca cumva se poate demonstra o forma de intermediere(comision, mandat, prestari servicii) intre mine si cel care imi vindea telefonul pentru a evita plata inca odata a tva-ului si a impozitului la suma totala. Va multumesc mult
Da. Sper ca expertiza contabila sa stabileasca fapul ca eu faceam o prestare de serviciu(comision) in baza unei tranzactii si nu faptul ca eu trebuia sa fac acte de comert cu amanuntul pentru ca atunci va trebuii achitat acel tva si impozit pe profit enorm. Poate imi puteti recomanda un avocat expert fiscal penalist. Va multumesc din suflet
Avocatul nu trebuie sa fie expert fiscal pentru a va asigura o aparare eficenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala-va rog sa ma ajutati idbog idbog Buna ziua, Dragi mei am o mare problema. Sunt acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet(site-ul ... (vezi toată discuția)
Acuzat de evaziune fiscala idbog idbog Buna ziua, Dragi contabili am si eu o mare problema. Am fost acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet. Nu am ... (vezi toată discuția)
Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista camimiha15 camimiha15 Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite ... (vezi toată discuția)