avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urmari in cazul unui test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urmari in cazul unui test de paternitate

Buna,
Numele meu este Maria. O sa incerc sa va detaliez cat mai exact situatia in care ma aflu, situatie care poate fi rezolvata cu sfaturi de incredere.
Anul urmator urmeaza sa fac nunta cu un barbat,Pana aici totul e ok,Dar el, dintr-o relatie, mult anterioara ''ar' '' cam avea un copil.De ce ar' si nu are?La varsta de 17 ani a avut o relatie pasajera sa ii spun asa in care a rezultat un copil.Mentionez ca mama era majora, avea 18 ani,La nastere a fost cautat pentru recunoasterea copilului, insa el a refuzat orice fel de responsabilitate,Nu a intervenit deloc in cresterea copilului, care are acum 8 ani,Acum, inainte de nunta, pentru linistea lui cam vrea sa faca testul de paternitate si sa stie la ce sa se astepte pe viitor.Lucru cu care nu sunt intru-totul de acord. As dori sa stiu daca in cazul unui test de paternitate care sunt urmarile, adica ce responsabilitati ii revin, iar in cazul in care nu face testul de paternitate iar copilul cand e mare il cauta care ar fi riscurile la care ar fi supusa familia mea din punct de vedere material? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mariadaya , utilizator 20:23, 14 Aprilie 2016
Buna seara,
Daca viitorul sot stie ca nu este tatal minorului atunci nu are de ce sa se teama.
Daca stie ca ar putea fi atunci:
1. Dupa ce face testtul si rezulta ca este tatal minorului acesta (minorul), prin mama sa, il poate obliga sa-i dea numele si sa plateasca pensie de intretinere pana la majorat sau pana termina facultatea dar nu mai mult de 26 ani.
2. Daca nu este ...
3. Minorul poate solicita, fie prin mama fie direct, prin instanta, sa se constate daca viitorul sot este sau nu tatal biologic.
Urmari daca este:
Poate solicita pe ultimii trei ani pensia de intretinere, numele, si, la decesul sotului, va veni la mostenirea acestuia alaturi de copii dumneavoastra comuni.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Daca copilul apare in viitor, mai exact cand e major?ar putea avea pretentii financiare, din urma sa le numesc mai exact? Faptul ca sotul a fost minor iar mama copilului majora nu are nici o relevanta?Multumesc
Poate solicita pensie de intretinere doar pe ultimii 3 ani, doar pana la 18 ani sau pana la terminarea facultatii dar nu mai mult de 26 de ani.
Vine la mostenirea tatalui.
Nu are importanta varsta tatalui la momentul conceptiei si nici a mamei.
Faptul ca ii va bate obrazul tatalui nu inseamna solicitari financiare.
Va intreb si eu, daca ati avea un copil din afara casatoriei sau ati fi dumneavoastra un copil din afara casatoriei iar tatal ar refuza orice ajutor cum v-ar face sa va simtiti?
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Copilul poate cere oricand stabilirea paternitatii, iar o data devenit copil al barbatului cu care va casatoriti dvs, are toate drepturile unui copil - de intretinere- atat cat va avea dreptul, de mostenire..Pensia va avea de plata de la data depunerii cererii, nu retroactiv.
Dvs nu aveti nicio raspundere pt acest copil si deocamdata nici acest barbat, va avea doar cand va deveni tata.

cam vrea sa faca testul de paternitate

Legal il poate recunoaste daca vrea. Nu ajunge la test de paternitate la cererea lui decat daca l-ar fi recunoscut si ar fi vrut sa conteste acea recunoastere.

La nastere a fost cautat pentru recunoasterea copilului, insa el a refuzat orice fel de responsabilitate

Din asta ar trebui sa trageti ceva concluzii despre omul cu care va casatoriti.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Poate ca inainte sa conteze cat ar costa ca omul pe care il iubiti ar putea avea un copil, ar putea conta cat ar consuma stiinta sau nestiinta ca omul are un copil. Psihic, il puteti influienta sau nu sa urmeze o anumita cale, dar psiohologic se spune ca adevarul te va elibera.
Fara a cunoste adevarul, pentru sine si nu musai pentru copil, ati putea avea grave si grele probleme de relationare in cuplu. Si multi ar plati multi bani pentru liniste si pace in casnicie.
Acestea fiind spune, si pentru dv. lipsa de asumare a raspunderii viitorului sot ar putea avea urmari.
Un om care a batatorit o cale, o urmeaza si data viitoare pe aceeasi. Lipsa de asumare a raspunderii parintesti, daca si cand veti decide sa fiti parinti... nu cred ca va fi un lucru bun.

Oricum ar fi, decizia va fi a lui.

Cat priveste testul, uneori nu trebuie sa-l faca penrtru a declansa procesul legal prin care sa fie obligat sa isi asume raspunderea. Discutii cu copilul, cu mama ar putea avea acelasi efect.
Teste ADN la colt de strada sunt imprecise, iar la IML se face cu prezentarea si stiinta partilor.
Poate ca sotul dv. din viitor ar putea sa apeleze la un psiholog sa isi inteleaga nevoia lui si intrebarile ce ii apar acum, precum si de ce.

Alte discuții în legătură

Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Drept de paternitate erish erish Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)