buna.
am si eu o intrebare,poate reuseste cineva sa imi raspunda.am o hotarare judecatoreasca ce imi permite sa iau fetita in vacanta de vara in tara unde locuiesc.nici eu si nici fosta sotie nu suntem in tara.anul acesta am obtinut dreptul de a lua fetita o luna de zile in vacanta de vara aici unde locuiesc eu.tara nu are importanta,e in UE oricum.intrebarea mea ar fi urmatoarea...daca vreau sa plec cu fetita in vacanta intr-o alta tara decat cea in care locuiesc acum (sa zicem in portugalia de exemplu,tot in ue)in perioada cat e la mine, am nevoie de acordul fostei sotii sau e de ajuns doar sa o instiintez ca plecam in vacanta si atat?
Problema acordului părintelui se pune la ieșirea din tara.
Vacanta o puteți face și plimbându-va prin Europa dar sa o anunțați pe mama.
După ce ieșiți din tara nu mai sunt probleme.
pai la iesirea din tara am sentinta data de judecatorie care imi permite sa iau fetita aici in tara unde locuiesc eu fara acordul mamei.de aia am si deschis procesul.ceea ce vreau sa stiu e daca vreau sa plec in vacanta intr-o alta tara in aceasta perioada cat fetita e la mine am nevoie de acordul ei sau trebuie doar sa o instiintez?
Ceea ce nu e interzis e permis.În timpul vacanţei la Dvs., aveţi obligaţia să fiţi cu copilul, în Portugalia, în Elveţia, în Franţa sau unde doriţi.Important este să păstraţi legătura cu mama, ea să ştie pe unde hoinăriţi cu copilul, pentru liniştea ei.
nu,nu am mai iesit pentru ca abia anul asta s-a dat dar am intrebat si la ambasade si mi-au spus ca atata timp cat am hotarare judecatoreasca nu mai am nevoie de nimic.in plus acea sentinta trebuie aratata doar la iesirea din romania