avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor-vacanta in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor-vacanta in alta tara

buna.
am si eu o intrebare,poate reuseste cineva sa imi raspunda.am o hotarare judecatoreasca ce imi permite sa iau fetita in vacanta de vara in tara unde locuiesc.nici eu si nici fosta sotie nu suntem in tara.anul acesta am obtinut dreptul de a lua fetita o luna de zile in vacanta de vara aici unde locuiesc eu.tara nu are importanta,e in UE oricum.intrebarea mea ar fi urmatoarea...daca vreau sa plec cu fetita in vacanta intr-o alta tara decat cea in care locuiesc acum (sa zicem in portugalia de exemplu,tot in ue)in perioada cat e la mine, am nevoie de acordul fostei sotii sau e de ajuns doar sa o instiintez ca plecam in vacanta si atat?
Cel mai recent răspuns: VanBuren , utilizator 12:36, 27 Aprilie 2016
E bine sa va interesați la autoritățile de frontiera sa vedeți ce spun mai înainte de a ieși din tara.
Deci Dvs. aveţi o sentinţă prin care se specifică ţara unde îşi va petrece copilul vacanţa cu tata. Atunci trebuie să fiţi conştient că numai acolo puteţi petrece vacanţa, nu hai-hui prin Europa. Iniţial, am înţeles că aţi primit o sentinţă pentru o lună vacanţă, fără specificarea locului.
Dacă în hotărâre se specifică o anumită țară va trebui să respectați asta. Dacă mama este de acord puteți să călătoriți prin Europa cu copilul fără nici o problemă.
in primul rand sa mergi cu familia intr-o vacanta nu e hai-hui prin europa.nu imi interzice nimeni sa merg unde doresc.ca trebuie si acordul ei a alta treaba.probabil o mama adevarata ar accepta dar ce stiu eu despre a fi mama.mama e cea care vrea bani continuu si tot mai multi si care isi baga picioarele in ceea ce spun judecatorii,procurorii si tot asa.apoi am spus clar ca in sentinta scrie negru pe alb ca instanta a aprobat sa iau fetita aici in tara unde locuiesc eu.pentru asta am si deschis procesul.nu vreau sa fiu inteles gresti dar,cand insasi fetita si-a exprimat dorinta sa vina la mine in vacanta si tu ca mama iti faci toate nevoile pe ce vrea propriul tau copil,sa-mi fie cu iertare dar nu pot spune aici pe forum cum se cheama o asemenea femeie.si nu,nu are nici un alt motiv sa faca asta decat ura si interesele meschine ale unui om fara judecata
Stimate tătic, dumneavoastră sunteţi liber ca pasărea cerului, să mergeţi unde doriţi şi când doriţi, este dreptul fundamental al omului libertatea de mişcare:Aici e vorba de copil - în principiu, aceste sentinţe de relaţii cu minorul se dau pentru ca minorul să cunoască mediul de viaţă al părintelui la care nu locuieşte, noua familie, obiceiurile de viaţă, familia extinsă, etc.
Dvs. faceţi cum doriţi, dar hotărârea pe care o aveţi, după cum declaraţi dvs., este ca fata să locuiască în vacanţă la domiciliul dvs. din ţara de rezidenţă. Aici nu e vorba de răutatea mamei.

Alte discuții în legătură

Incredintarea unui copil minor ianej2002 ianej2002 Buna ziua tutror. Am urmatoarea speta: am obtinut hotarare judecatoreasca legalizata, pri ncare mi s-a incredintat fetita mea in varsta de 9 ani. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului baisan baisan Buna ziua, sunt in Portugalia cu un copil de 6 ani ce locuieste cu mine (mama), am deschis un proces pentru a obtine custodia copilului, precizez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)