avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor-vacanta in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor-vacanta in alta tara

buna.
am si eu o intrebare,poate reuseste cineva sa imi raspunda.am o hotarare judecatoreasca ce imi permite sa iau fetita in vacanta de vara in tara unde locuiesc.nici eu si nici fosta sotie nu suntem in tara.anul acesta am obtinut dreptul de a lua fetita o luna de zile in vacanta de vara aici unde locuiesc eu.tara nu are importanta,e in UE oricum.intrebarea mea ar fi urmatoarea...daca vreau sa plec cu fetita in vacanta intr-o alta tara decat cea in care locuiesc acum (sa zicem in portugalia de exemplu,tot in ue)in perioada cat e la mine, am nevoie de acordul fostei sotii sau e de ajuns doar sa o instiintez ca plecam in vacanta si atat?
Cel mai recent răspuns: VanBuren , utilizator 12:36, 27 Aprilie 2016
Martonze,nu doar ca isi doreste dar a si declarat clar si raspicat in fata instantei cand a fost audiata ca vrea sa vina la mine in vacanta.fetita are 12 ani.
cat despre ce spuneati de tarile nordice sa stiti ca nu e chiar asa.se fac abuzuri acolo unde sunt motive si acolo unde parintii nu si-au educat de mici copiii.cunosc si cazul si familia aceea din Suedia de acum doi ani dar nu asta e important.nu se pune problema luarii copilului de catre stat decat daca copilul are cel putin rezidenta in acea tara,locuieste si merge la scoala acolo si daca se face o plangere.sper ca nu va imaginati ca sunt atat de idiot incat sa fac tot posibilul ca statul sa imi ea fetita cand eu nu imi doresc altceva decat sa petrecem vacanta impreuna.luatul asta e un fenomen pe care voi din tara nu il cunoasteti decat de la stiri si nu il puteti intelege.ca se fac abuzuri e altceva.
VanBuren, la un moment dat se vorbea şi despre un caz din Noua Zeelandă, în care copilul a fost luat de la nişte turişti :O pe un motiv care contravine legilor lor. Aici, pe forum, a fost o mămică reţinută în Norvegia, fiindcă tatăl român nu-i dădea voie să plece din Norvegia cu copilul, deşi toţi aveau cetăţenia română şi mama cu copilul au mers doar în vizită acolo.
Eu nu vă bănuiesc şi chiar nu e treaba mea, însă, aşa cum am scris mai sus, aici, pe acest forum, sunt multe cazuri în care un părinte a luat copilul în vacanţă şi...în vacanţă a rămas.
atunci acela nu este parinte.cand iti folosesti propriul copil ca sa iti pui in practica planurile si interesele meschine nu esti parinte,nu te mai poti numi asa,indiferent ca e mama sau tata.la noi de obicei femeile fac gesturile astea (no affense) pentru ca in 99% din cazuri lor li se dau copiii.abia de vreo 2 ani s-a auzit si la noi de custodie comuna si altele insa va trece mult timp pana poporul de rand va intelege ca e ceva in beneficiul copilului.cat timp vom gand primitiv vor fi mii de cazuri precum al meu in care scumpa mamica isi baga picioarele in tot ce vrea copilul si in tot ce a ales pentru simplul fapt ca poate si ca legea n-o sa-i faca nimic pentru ca e mamica.toate vor bani,bani si iar bani si daca s-ar putea sa n-o deranjezi niciodata cu altceva.iar cand copilul creste sa poata ea spune cu sufletul impacat ca tu ca tata ai fost un ticalos si nu ti-a pasat de copil.in 90% din cazuri asa se intampla,sunt statsitici.si ca rezultat a aparut in sfarsit ceva bun si pentru tatici,alienarea parentala.sa nu mi-o luati in nume de rau,nu am facut referire la dvs ci la situatia in general.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea unui copil minor ianej2002 ianej2002 Buna ziua tutror. Am urmatoarea speta: am obtinut hotarare judecatoreasca legalizata, pri ncare mi s-a incredintat fetita mea in varsta de 9 ani. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului baisan baisan Buna ziua, sunt in Portugalia cu un copil de 6 ani ce locuieste cu mine (mama), am deschis un proces pentru a obtine custodia copilului, precizez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)