avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata

Sunt in urmatoarea situatie.
Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera creditul din cauza ca el nu ar fi declarat ca sufera de hipertensiune arteriala, dar nu am vazut nici un act care sa declare sau nu. Cauza decesului lui este cu totul alta.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: khryss25_2003 , utilizator 09:29, 21 Aprilie 2016
O banca si o societate de asigurari fac parte din acelasi grup financiar ,dar societatea de asigurari nu apartine unei banci.
Compania de asigurare se numeste "BRD asigurari viata", e separat de BRD, institutia bancara, dar face parte tot din acelasi grup. Dar care sunt sansele mele ca aiguratorul sa-mi acopere creditul? Sunt sigur ca asa ceva s-a mai intamplat si daca stiti cumva care sunt demersurile
Cititi conditiile de asigurare si solicitati de la BRD Asigurari deschiderea dosarului de dauna. Este o practica a societatilor de asigurare sa ”fenteze” si daca nu va consultati cu un avocat va fi greu sa va luptati cu ei. Daca din chestionarul semnat de tatal dvs nu rezulta ca a fost intrebat expres de afectiunea respectiva, asiguratorul nu poate sa va respinga cererea. Dar ati facut o cerere, sau toata informatia o aveti dintr-o discutie? Mai mult, daca decesul are alta cauza, atunci nu vad de ce v-ar refuza acordarea despagubirii din cauza hipertensiunii. Bineinteles ca beneficiarul principal al politei este tot BRD, dar ei evita sa foloseasca polita. De ce sa scoata dintr-un buzunar si sa bage in altul, tot al lor, cand pot scoate banii din buzunarul dvs?!
Buna Ciprian,
Am fost intr-o situatie asemanatoare. Si probabil mai sunt. Dar chiar nu ma intereseaza. Este problema bancii sa isi recupereze pierderea de la societatea de asigurari. Cat timp a trait omul si-a platit si rate la banca si comisioane si asigurare. Pentru ce s-a mai incheiat polita? Asa sunt toate bancile. Mizeaza pe faptul ca pot prostii oamenii iar de frica acestia fac ce pot si dau banii cu gramada inapoi doar ca sa fie lasati in pace. Este vreo garantie ceva pentru credit? La dosarul tatalui meu a fost co-platitor mama. Dar nu s-au atins de pensia ei. Deci... Le-am pus la dispozitie documentele solicitate (acealea pe care le-am avut acasa, nu am umblat prin 3 spitale ca sa scot fisele) si sa se descurce. Nici tatal dvs si nici tatal meu nu au vrut sa moara doar de dragul de a nu-si mai plati ratele. Imi pare rau ca ma exprim astfel dar legile din tara noastra te fac sa nu-ti mai poti plange mortul si durerean din suflet. Sper ca a ajutat putin ce am scris.
Am uitat sa precizez: tot la BRD era si creditul tatalui meu, #-o dar societatea de asigurari era Asiban care a fost preluata ulterior de Groupama. Decesul a survenit in ianuarie 2015 (daca ajuta cu ceva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar pavellevap pavellevap In ce situatii o societate de asigurari de viata nu aproba dosarul de despagubire in caz de deces al titularului unui credit pentru nevoi personale ? In ... (vezi toată discuția)
Preluare datorii de catre banca andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma confrut cu urmatoarea situatie. Tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la banca BRD cu care a platit avans pentru o masina Opel Astra ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)