In prezent nu am un loc de munca, dar in ultimii doi ani am realizat venituri impozabile, fiind angajata. Din noiembrie 2015 nu mai sunt angajata, si nu am beneficiat de somaj, demisia fiind inregistrata cu acordul partilor. Intrebarea este: daca raman insarcinata, pot beneficia de indemnizatie creste copil? Mulumesc.
1. Conform actualelor prevederi legale puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Daca se vor aplica de la 1 iulie modificarile la legislatie atunci in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului trebuie sa aveti 12 luni de venituri sau de perioade asimilate (asa cum am spus mai sus).
Concediu postnatal
roxelia
Buna seara
A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt:
M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)