avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

In prezent nu am un loc de munca, dar in ultimii doi ani am realizat venituri impozabile, fiind angajata. Din noiembrie 2015 nu mai sunt angajata, si nu am beneficiat de somaj, demisia fiind inregistrata cu acordul partilor. Intrebarea este: daca raman insarcinata, pot beneficia de indemnizatie creste copil? Mulumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:39, 20 Aprilie 2016
1. Conform actualelor prevederi legale puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca se vor aplica de la 1 iulie modificarile la legislatie atunci in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului trebuie sa aveti 12 luni de venituri sau de perioade asimilate (asa cum am spus mai sus).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere copil MIRONESCUMADY MIRONESCUMADY Buna ziua sunt angajata unei firme de 6 ani si jumatate dar vreau sa mi dau demisia pentru ca trebuie sa fac unele lucruri ok, de aceea va intreb daca eu mai ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal roxelia roxelia Buna seara A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt: M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)