avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie la primarie facuta de un membru al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie la primarie facuta de un membru al asociatiei de proprietari

Un locatar nemultumit,fara sa ceara lamuriri din partea conducerii asociatiei, se adreseaza direct compartimentului din primarie,care solicita documente contabile pe ultimele trei luni penru verificare.Mentionez ca nu ne deranjaza cererea reprezentantilor primariei,dar modul in care a procedat respectivul locatar nu mi se pare nici corect si nici legal.As dori sa aflu o parere din partea dumneavoastra. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, sa fim seriosi!
Cu mici exceptii, asociatiile de proprietari sunt niste cuiburi de viespi, Niste ramasite ale trecutului, care au ideea "de comun;)" sau "de conformare" cum se vorbeste prin asociatia mea.

Daca nu faci ce vori ei, ei te ameninta ca (citez) "te conformeaza" si bineinteles ca te frig la intretinere. Primul lucru care trebuie de inteles, este ca sunt conduse de oameni care de multe ori nu au nici o experienta in administratie. Sunt plini de emotii si mai putin de experienta si cunostinte (ce om de valoare in administratie s-ar baga in haosul de la bloc pentru 1000lei pe luna sau o intretinere?) . De obicei este ales Nea Nicu, ca e "tip dragut", "tip de treaba", "tipul care ia comisionu", "da de baut", "te ajuta sau te scuteste de o chestie" sau altceva ...

Bineinteles ca trebuie facute sesizari daca constatati o nedreptate sau ilegalitate. De obicei asa este. Nu conteaza unde, sesizarea este tot sesizare. De obicei, daca ai ajuns la sesizari in scris, este clar ca varianta de intelegere verbala de mult nu mai functioneaza sau nu are sens. Singurul sfat este sa o faceti in scris, semnat de primire si numar, ca altfel va treziti ca a doua zi nu mai stie nimeni nimic .... dispare in gaura neagra ;)

Nu evitati partea de administrare. Din contra, cautati oameni nemultumiti ca si voi si duceti-va la adurnari. Nu fiti lasi. Nu va lasati provocati de 'grupul de la conducere'. Unii din ei traiesc bine din "10% comision pe furnizor" si cu greu vor lasa "vaca de muls". Mergeti calmi pe directia legala si dupa primele sanctiuni o sa vedeti ca se calmeaza. Nu ezitati sa le cereti bani in instanta daca v-au provocat daune. Este dreptul vostru. Ofera rezultate mai bune decat cearta.

Pe termen lung, pentru ca sa nu stam la mana unor oameni care nu stiu ce fac sau care rau intentionat incearca "sa te conformeze" daca "nesimtitul" de proprietar mai "vrea si drepturi", trebuie sa se faca contracte directe cu furnizorii (care de obicei stiu ce fac), limitate drepturile in casa ta, limitate numarul de aprobari la tine in casa (celelalte ce tin de spatiile comune, pot ramane) si lasat lucruri simple, care sa le poata digera oricine ... si sa nu fie rentabile, ca sa nu strangi tot felul de "viespi" pentru o ciupeala.

Nu exclud ca exista si oameni exceptionali in administratia de bloc ... dar de obicei este cazul de mai sus.
Buna seara. Ma confrunt si eu cu o problema. Doamna de la asociatie in fiecare luna ne trece la intretinere inca 2, 3 m cubi de apa in plus fata de ce consumam noi. Cand ma duc sa ii cer explicatii ma trimite la cei cu apa...ei niciodata nu i se inchide apa...cum as putea sa rezolv aceasta situatie...la un bloc cu 40 de apartamente vine cam 80 100 m in plus..cui as putea sa ma adresez..care ar fi pasi...multumesc
Orice proprietar are dreptul să reclame orice persoană care conduce și administrează o Asociație de Proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz raspuns solicitari asociatie proprietari ConstantinCS ConstantinCS 1. As dori sa stiu unde se incadreaza fapta unui presedinte de asociatie de proprietari de a refuza: - punerea la dispozitie a unor copii dupa documentele ... (vezi toată discuția)
Calcul liste asociatii de locatari idmesspass idmesspass Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil care detine statutul de asociatie de locatari. In ce baza legala as putea cere recalcularea listei de intretinere pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am trimis o cerere cu mai multe solicitari pe adresa ... Magda 5 Magda 5 Buna seara! Am trimis o cerere cu mai multe solicitari pe adresa de email a asociatiei de propietari si a firmei de administrare. Nu am primit niciun raspuns, ... (vezi toată discuția)