Stimati consultanti,
Am urmatoarea speta: angajat reintegrat in baza unei hotarari judecatoresti dar nu prin decizie de reintegrare ci prin act aditional, asa a crezut contabilul..
Din 2014 cand a fost reintegrat si i s-a comunicat si actul aditional, s-a operat in REVISAL si s-au achitat la zi toate contributiile, angajatul nu s-a prezentat la munca si a cerut si executarea hotararii.
Noi sustinem ca despagubirile sunt daorate doar din 2013, de la concediere, pana in 2014, la reintegrare, dar ni s-a intentat proces pe obligatia de a face cu daune pana la reintegrarea efectiva (totul bazandu-se pe faptul ca a fost reintegrat prin act aditional si nu decizie, cu drept de contestare...)
Am facut o decizie de reintegrare, dupa modelul celei existente la ITM dar, daca mentionez ca-l reintegrez cu data prezentei este absurd, contractul lui este activ, cum sa-l mai reintegrez?
Este mai corect daca mentionez in decizie intreaga situatie si faptul ca l-am reintegrat din 2014 si-i pun in vedere sa se prezinte la munca in x zile de la comunicare?! Am doua probleme: societatea va fi obligata la despagubiri pana azi, in 2016 si nici nu pot sa-i fac nicio procedura disciplinara, pentru ca nu vine la serviciu.
Multumesc anticipat.
Despagubirile sunt datorate de la data incetarii c.i.m. si pana la data reintegrarii efective.
Actul aditional a fost semnat si de catre salariat?
Ce mentiuni cuprinde actul aditional ?
Intr-adevar, nu exista un text de lege care sa prevada procedura de reintegrare, insa in practica uzitata acest lucru se face prin decizie a angajatorului.