avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare angajat in baza hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare angajat in baza hotararii judecatoresti

Stimati consultanti,
Am urmatoarea speta: angajat reintegrat in baza unei hotarari judecatoresti dar nu prin decizie de reintegrare ci prin act aditional, asa a crezut contabilul..
Din 2014 cand a fost reintegrat si i s-a comunicat si actul aditional, s-a operat in REVISAL si s-au achitat la zi toate contributiile, angajatul nu s-a prezentat la munca si a cerut si executarea hotararii.
Noi sustinem ca despagubirile sunt daorate doar din 2013, de la concediere, pana in 2014, la reintegrare, dar ni s-a intentat proces pe obligatia de a face cu daune pana la reintegrarea efectiva (totul bazandu-se pe faptul ca a fost reintegrat prin act aditional si nu decizie, cu drept de contestare...)
Am facut o decizie de reintegrare, dupa modelul celei existente la ITM dar, daca mentionez ca-l reintegrez cu data prezentei este absurd, contractul lui este activ, cum sa-l mai reintegrez?
Este mai corect daca mentionez in decizie intreaga situatie si faptul ca l-am reintegrat din 2014 si-i pun in vedere sa se prezinte la munca in x zile de la comunicare?! Am doua probleme: societatea va fi obligata la despagubiri pana azi, in 2016 si nici nu pot sa-i fac nicio procedura disciplinara, pentru ca nu vine la serviciu.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
GEORGETA CHARALAMPOUS, Avocat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 23 Aprilie 2016
Despagubirile sunt datorate de la data incetarii c.i.m. si pana la data reintegrarii efective.

Actul aditional a fost semnat si de catre salariat?
Ce mentiuni cuprinde actul aditional ?

Intr-adevar, nu exista un text de lege care sa prevada procedura de reintegrare, insa in practica uzitata acest lucru se face prin decizie a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data reintegrarii efective codulmuncii codulmuncii Unii autori considera ca reintegrarea unui salariat concediat se face printr-o decizie de reintegrare. Altii considera ca aceasta decizie nu este necesara, ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)
Reintregrare in munca in urma hotararii judecatoresti ANDA CRETU ANDA CRETU Buna ziua. Am un salariat care nu s-a mai prezentat la serviciu dintr-o anumita data. Nu s-a inceput cercetarea disciplinara decat dupa ...5 luni (din motive ... (vezi toată discuția)