avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii

Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul decesului ?. La deschiderea dezbaterii succesiunii trebuie stabilita masa suc-cesorala deci trebuie sa am aceasta informatie.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Daniela632 , utilizator 22:04, 16 Octombrie 2019
Am spus ca ma duc la notar pentru ca este foarte aproape de mine si ne cunoastem dar pot foarte bine sa fac interogarea registrului de acceptari chiar eu personal. Pun intr-un plic dovezile interesului legitim ( doar sunt fiica) si copie certificat de deces, adaug dovada platii de aprox. 80 lei, recomandata cu confirmare de primire si raspunsul este garantat.( am mai practicat metoda dar cu alt registru, al testamentelor. Dar n-are rost sa fac inainte acest demers pentru ca oricum trebuie s-o fac dupa implinirea anului , ca poate l-a luminat cineva la cap.
Notariatele refuza sa faca succesiunea doar pe cont. De la banca ne-a cerut sa facem succesiunea pe cont in urma decesului tatalui meu. Toate notariatele spun ca fac succesiune pentru toate bunurile, nu doar pe cont. Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Sa dezbateti succesiunea pe tot. Pe termen lung este mai avantajos din punct de vedere financiar pentru dvs.
Multumesc pentru raspunsul prompt, insa, noi nu avem nevoie decat de banii din cont sa putem acoperi cheltuielile de spitalizare. De ce nu se poate face succesiune doar pe cont cum cere banca?

raluk0207 a scris:

Sa dezbateti succesiunea pe tot. Pe termen lung este mai avantajos din punct de vedere financiar pentru dvs.

Se poate. Însă este destul de posibil sa va coste mai mult decat valoarea contului in sine.
Dar dacă insistati dvs...

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)