avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua. as dori sa ma ajutati in rezlvarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua. as dori sa ma ajutati in rezlvarea urmatoarei spede dacasepoate

Soții M și O s-au separat în fapt de peste 3 ani din cauza neânțelegerilor cvasipermanente care degenerau în certuri urmate de lipsa de comunicare între soți și de plecarea soțului din domiciliul conjugal.
a) Soțul O dorește desfacerea căsătoriei considerând că relațiile conjugale sunt grav și iremedial vătămate din vina ambilor soți. Dorește ca soția să revină la numele purtat anterior căsătoriei și să suporte chletuielile de judecată.
b1). Soția M se opune divorțului considerând că soțul său este în culpă deoarece a părăsit domiciliul conjugal și a intrat în relații de concubinaj din care a rezultat un copil.
b2). Dorește desfacerea căsătoriei din vina soțului, să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei și după divorț, deoarece a publicat mai multe volume de poezii sub numele de căsătorie, soțul să-i plătească despăgubiri și să suporte el cheltuieile de judecată.
Despre relațiile tensionate dintre soți și separarea lor în fapt au cunoștință vecinii și asociația de proprietari.
Tema:
1. Formulați cererea de chemare în judecată pentru starea de fapt descrisă la punctul a).
2. Formulați întâmpinarea pentru starea de fapt descrisă la punctul b1).
3. Formulați cererea reconvențională pentru starea de fapt descrisă la punctul b2).
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:52, 10 Mai 2016
Ce anume nu stiti ? Care e nelamurirea? Vreti o idee pt ajutor sau sa va faca altii tema ?
V-am sters topicul si de la dr familiei, un mesaj sters, ar trebui sa ramana sters.
Nu cred ca veti gasi pe cineva dispus sa va conceapa cerere de chemare in judecata, intampinare si cerere reconventionala pe acest forum. Daca aveti anumite nelamuriri legate de abordare probabil veti primi ajutor - dar nimeni nu o sa va faca treaba.
doar niste indicii as dori si legislatia care poate fi consultata, art.. va multumesc
Stimate user, o actiune, chiar si asa, teoretica, inseamna macar o paginuta, acolo... nu sta nimeni sa scrie 2-3 pagini, e timp inutil consumat.
Cat despre articol, incepeti cu 373 si continuati. Dati o cautare pe net privind temeiuri de desfacere casatorie, formular de cerere etc.
Daca e o speta, atunci inseamna ca ati ajuns cu studiul la articolele in cauza, ne intrebati articolele? Se vede o lipsa de interes, nu prea vor fi doritori sa va ajute in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala-divort alexlau alexlau Va rog sa mi spuneti in cazul in care a fost introdusa cerere de chemare in judecata pentru divort si am formulat intampinare-cerere ... (vezi toată discuția)
Corectitudine citatie proces divort bontzi bontzi buna seara...va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am primit citatia pentru procesul de divort intentat de sotul meu insa nu am semnat de primire...factorul ... (vezi toată discuția)
Despartire , inca fara divort cristy1110 cristy1110 Mesajele private de pe o retea de socializare descoperite de sot , pot fi proba in instanta ? Actiunea in divort a fost inaintata de sotie , cu toate ca au ... (vezi toată discuția)