avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal de contraventie - numar de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal de contraventie - numar de inmatriculare gresit

Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit?
În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu amenda de 420 lei și reținerea permisului auto pe 30 zile pentru faptul că nu am acordat prioritate în sensul giratoriu. Am depus plangere la judecatorie.
Am primit intampinarea facuta de parat in care este scris gresit nr. de inmatriculare al masinii ex: AB-08-EFH iar in certificatul de inmatriculare nr. este AB-08-FFH.
Pot depune raspunsul la intampinare cu cererea anularii procesului verbal de contraventie pe baza acestui considerent ?
Multumesc anticipat, cu stima Isabela C
Cel mai recent răspuns: craciunisabela , utilizator 17:49, 21 Mai 2016
Sansele de castig depind de modul in care va sustineti cauza si de probele prezentate.
De regula politia nu se prezinta in instanta ci depune doar probe daca au, inregistrari foto sau video.
Daca nu ati mai avut de-a face cu procese ar fi recomandat sa va angajati un avocat care sa va ajute.
Faptul ca v-au oprit dupa 2,5 km sau nu v-au oprit regulamentar pot constitui argumente in favoarea dvs. dar nu aveti de unde cunoaste ce probe va depune politia in instanta.
Oricum solicitati inregistrarea si va veti lamuri daca ati acordat sau nu prioritate.
Cel putin veti avea certitudinea daca ati gresit sau nu.
Multumesc!
Politia are un CD care s-a mentionat ca proba in intampinare. Cand pot solicita inregistrarea? Se poate solicita inainte de proces?
Multumesc anticipat! Am fost (inainte de a face singura toate demersurile) la un avocat si trebuia sa platesc suma de 1200 lei. Mi s-a parut cam mult, avand in vedere ca jumatate din amenda este 210 lei (am platit-o pentru orice eventualitate). Avocatul nu a estimat cam care ar fi sansele de castig asa ca am considerat ca nu merita pentru ca daca as pierde, as cheltui cam multi bani. Pe mine ma interesa sa am carnetul pana in 20 iunie pentru ca aveam nevoie de masina in perioada aceasta. In iunie vine vacanta asa ca pot sa ma deplasez o luna si fara masina daca pierd procesul.
Ati recuperat permisul cu certificat de grefa?

Daca inca nu ati facut-o, faceti o cerere la registratura instantei de judecata pentru eliberarea unui certificat de grefa cu care va recuperati permisul pana la o hotarare definitiva.

Inregistrarea o puteti vedea doar in timpul procesului, nu sunt insa sigur.

Dupa prima hotarare, daca nu va este favorabila, faceti apel pentru un motiv oarecare (vedeti ce scrie in motivare) si o mai lungiti 2-3 luni si va faceti si concediul din vara.

Chiar daca nu ati mai avut de-a face cu un proces in instanta presedintele va intreaba cum s-a intamplat si povestiti exact cum ati descris in plangere (sa aveti o copie la dvs. si va mai uitati pe ea). Nu este cazul sa fiti emotiva, nu aveti nimic de pierdut. In cazul in care presedintele este femeie incercati sa faceti pe "victima", v-au urmarit, puteau sa va opreasca imediat, etc., chestii feminine!;) Daca presedintele este masculin incercati aceeasi stratagema, depinde de presedinte. Barbatii sunt mai "intransigenti" cu femeile de la volan, nu a acordat prioritate, aha, hai sa-i respingem plangerea!:)
Multumesc foarte mult!
Permisul l-am recuperat dupa 5 zile de la depunerea plangerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal Rual256 Rual256 Buna ziua Am fost oprit in trafic de o masina a politiei, pe motiv ca nu as fi acordat prioritate la o trecere de pietoni. Mi s-a intocmit proces verbal, pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv circulatie victor ursutiu victor ursutiu Mi-a fost retinut permisul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton, pe trecere marcata pe un bulevard cu 3 benzi de circulatie pe sens despartite de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala aurelbroscaru aurelbroscaru Am fost oprit de masina pol rutiere,in momentul cand vroiam sa garez masina in curte, cerandu-mi-se actele. Mi s-a intocmit p.v. contraventional pentru ... (vezi toată discuția)