avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aspecte contabile si fiscale in cazul unui website ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aspecte contabile si fiscale in cazul unui website anunturi

Am infiintat un srl :
-7311 activitati ale agentiilor de publicitate
-7312 servicii de reprezentare media
-6311 Prelucrarea Datelor, Administrarea paginilor web si activitati conexe
-6312 Activitati ale portalurilor web

Activitatea firmei : Website de anunturi in italia (ex: OLX.RO)

Furnizarea de spatii de publicitate in vederea promovarii anunturilor personale pe siteul nostru, in schimbul pretului achitat de catre Beneficiar catre Furnizot.

Beneficiarul : Numai persoane fizice care se afla in italia de orice nationalitate, rezidente si nerezidente in italia.

Incasarile : Aproximativ 150.000 euro pe parcursul unui an. Incasarile se fac cu ajutorul unui PROCESATOR DE CARDURI (ex: PayU.ro , mobilpay.ro, paypal.com)
Procesatorul colecteaza platile pe parcursul unei luni calendaristice si imi vireaza in cont la sfarsitul luni suma ramasa dupa ce isi opreste comisionul.
Pt comision se emite factura fara TVA pt ca sunt institutie financiare si sunt scutiti de TVA.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Am urmatoarele nelamuriri:

1. Acest tip de activitate e scutit de TVA ( se incadreaza la servicii de publicitate) ?
2. In cazul prestarii de servicii de publicitate locul prestari serviciului este la client acasa?
3. Trebuie inscrisa societatea in ROI ?
4. Trebuie sa facturez la fiecare persoana in parte ? (mentionez ca clientul se inregistreaza pe Website numai cu email si parola. Nu detinem altfel de date)
5. Putem folosi extrasul de la procesator si sa nu mai emitem facturi ?

Cum ar trebui sa procedez din punct de vedere contabil si fiscal?

Alte discuții în legătură

Certificat constatator publicitate online b.elena2009 b.elena2009 Am in certificatul costatator din 2008 cu codurile : 7311 (activitati ale agentiilor de publicitate) 7312 (servicii de reprezentare media) sper ca in ... (vezi toată discuția)
Cod sau coduri caen pentru orice tip de publicitate online? memenet memenet Am si eu o mare dilema: sa zicem ca: 1. am o serie de site-uri, directoare pentru indexarea site-urilor. A fost gratuita inscrierea in ele...as dori ca ... (vezi toată discuția)
Codul 6311 poate fi folosit si la publicitate online fara 7311 sau 7312 ? andreiunicat andreiunicat Buna Seara tuturor am si eu o mica problema zilele trecute am infiintat o firma si din graba am omis sa trec codurile 7311 si 7312 care am citit ca sunt pentru ... (vezi toată discuția)